Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Om sajten

Nytt i iFokus

2009-09-04 12:29 #0 av: [Norum]

I helgen kommer et mest troligt att bli lite nya finesser i iFokus. Och du kanske redan har märkt att något är borta?

Men det som kommer att komma ut snart, troligtvis under helgen, är följande:

Ikon för värd och medarbetare
Som värd eller medarbetare kommer du per inlägg kunna kryssa i en kryssruta som gör att det visas en ikon i inläggslistan och inlägget eller kommentaren att det är skrivet av en värd eller medarbetare. Detta gäller givetvis bara på den egna sajten.

Skriva anonymt
Medlemmar som har iFokus Plus kommer att kunna skriva trådar men se ut att vara anonym. Det är en funktion som är värdefull på sajter som tar upp lite mer känsliga ämnen.

Enklare att bli medlem i sajt
På sajten startsida finns en stor fet färglad knapp för att lägga till sajten som favorit. Förhoppningsvis gör det att fler lägger till favoritsajter.

Personligt aktivitetsindex tas bort
Vi tar bort det personliga aktivitetsindexet. Det har inte lett till bättre aktivitet, men däremot lett till mycket förvirring och dessutom sämre prestanda.

Högerspalten ändras lite
Högerspalten kommer att förändras lite när stenarna försvinner. Bland annat kommer medlemmar kunna se hur länge de har kvar på iFokus Plus och iFokus Minus och dessutom...

Chat
I högerspalten kommer det att finnas en chat för de med iFokus Plus. Chatten kommer att aktiveras för de sajter som har tillräckligt med aktivitet i forumet och om man själv vill ha chatten aktiv.

Den största risken med en chat är att det bara står "hallå?" eller "någon här?" eller "här var det dött...". Det skadar bara sajten. Därför kommer det krävas en viss aktivitet på sajten innan man får aktivera chatten.

Slutligen...
En nyhet som inte funktionsmässigt beror er så mycket är att Staffan och Niklas nu kan ändra bannern i sidhuvudet själva. Den platsen kommer att användas för att marknadsföra sajterna på iFokus, t ex när en ny sajt lanserat kan man ha en bannern för nya sajten. Om någon sajt kör en tävling kan man ha en banner för det etc. Det blir Niklas och Staffan som bestämmer vad som hamnar där, men jag tror det kan gynna aktiviteten på alla sajter.

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-09-06 20:02 #1 av: Hawknestgrove

Ikon för värd och medarbetare

Var ser jag den?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-09-06 23:42 #2 av: [Norum]

det har inte kommit igång än...

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-09-14 00:30 #3 av: Hawknestgrove

ja aktiverade chat, men det blev bara en flik med blank ruta? Går av princip inte in på värd/fokusifokus...Alltså på min sajt, svensk nATUR

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-09-14 17:34 #4 av: [Norum]

Om du inte läser vad som skrivs på värdsajten, som är till för just värdar och nya funktioner, av principskäl.. då är det svårt att få till sin sajt som man vill ha den. Gå in och läs där, det finns hur många inlägg som helst.

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.