Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Ekonomi

Dagbok för rökare/snusare!

2009-03-17 13:18 #0 av: Alexej

Startar en tråd för alla som har slutat, håller på eller ska sluta röka/snusa. Här kan vi peppa, tipsa och trösta varandra.

Jag har rökt i kanske 35 år nu och jag älskar att röka. Har aldrig (bara lite) tänkt på eller försökt att sluta.

Men på nåt sätt känns det dags nu. Har sedan några dagar en fruktansvärd rökhosta som gör det svårt att sova. Huset är stökigt och luften inte särskild fräsch - röker överallt här.

Askkoppar överallt och hälsan sviker...

satir33.gif

Läste i tidningen att Skaras kommun har införd rökförbud under arbetstiden för sina anställda sedan 1 mars 2009.

Det finns 350 rökare bland 1700 anställda. !992 rökte 40% av alla, nu är det 20%.

De som fortfarande röker måste flexa ut sig för rökpauser eller får avdrag på lönen. Då kostar en cigarett cirka 20 kr i löneavdrag.

De som struntar i rökförbudet kan få en varning och i förlängningen tom bli uppsagda.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-17 13:26 #1 av: Gullan402

Jag har slutat många gånger eller som jag kallar det uppehåll på längre och kortare tid. Har provat champix vilket funkade bra i början men sen så kom illamåendet efter ca 4 veckor. Samt att effekten försämrades i samband med penicillinkur.
Men jag är gärna med på att sluta röka igen. Jag slutar gärna på måndag 23/3 , ett bra datum för min del. Sen är det bra för barnen är iväg tisdag, onsdag och torsdag. Dag 2 och 3 är värst för mig.

Anmäl
2009-03-17 14:08 #2 av: Alexej

Vad har jag gjort? Lätt att skriva om det men sedan? Förvånad

Blir röksugen efter 5 minuter...Tyst

Min far fick sluta röka när hans lungor var nära att lägga av. Då var han storrökare i hela sitt liv. Han rökte alltid och överallt och de starkaste cigaretter utan filter som fanns.

Han började storkonsumera godis. Han hade alltid en skål fullt med godis brevid sig och blev tjock på det. Han har alltid varit smal men fick en riktig mage sedan...

Mmm. 23/3...

Vet inte hur jag ska börja med det här. Har försökt några gånger bara att trappa ner. Inte mer i bilen, bara 1 cigarett i timmen, sträcklistor,...men allt gjorde mig ännu mer sugen.

Får nog ställa om mig mentalt...

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-17 14:21 #3 av: Anders 50

Jag har snusat i 39 år och försökt sluta många gånger men har inte kunnat hålla uppe mer än max en halv dag.

Men när fick akut hjärtproblem, som senare löste sig med en pacemaker, så var inte suget efter en prilla så stort när man låg där på intensiven.

Och senare på sjukhuset var det så mycket annat, så det tog ett tag innan jag kom på att jag inte snusat på nån dag.

Aha.. man kanske skulle försöka sluta nu, tänkte jag, bättre tillfälle får man leta efter.

Rejäl huvudvärk 2-3:e dagen tror jag berodde på att det fattades nikotin.

Så två glädjande saker blev resultatet av den 4:e mars 2009: ett hjärta som fungerar igen och att jag gett mig f*n på att nu är det slutsnusat! 

Idag är det 13 dagar som jag är snusfri. Jobbigt, men det ska gå!

Hoppas vi blir många här som kan peppa varandra!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-17 14:27 #4 av: Alexej

Mot huvudvärk har jag hört hjälper det att dricka mycket...vatten.Tungan ute

Det är nog gifterna som virvlar rund i kroppen.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-17 15:25 #5 av: Sovgott

De har infört rökförbud även på mitt jobb. Om man vill sluta röka kan man få subventionerade nikotionläkemedel. Dock gäller detta inte snusare.

Det kan vara farligt att sluta snusa tvärt. Jag vet en man som snusade ca 10 general normalportion per dag som slutade tvärt. Han tappade synen och svimmade. Visserligen temporärt, men en läkare sa till honom att det var farligt att sluta snusa tvärt och rådde honom att istället trappa ner långsamt.

Det måste vara svårare att sluta snusa än att sluta röka. Snus innehåller mycket mer nikotion. En cigarett innehåller typ 1 mg nikotion, en prilla normalsnus innehåller 8 mg nikotion. Så tio normalportioner snus motsvarar ju typ 80 cigaretter! En såkallad miniprilla innehåller 4 mg nikotion. Så tio miniprillor motsvarar 40 cigaretter.

Dessutom har du inne en snus i stort sett hela tiden. Och snus är tillåtet överallt. Snus är också billigare än cigaretter.

Anmäl
2009-03-17 18:27 #6 av: Anders 50

#5 Jag förbrukade nästan 1 dosa om dan. Och angående faran att sluta tvärt, så hade jag ju tur som ändå låg på intensiven första dagarna när jag slutade.

De sa att jag var borta ibland, berodde nog på snusbrist..Skrattande 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-17 19:35 #7 av: Achatina

Klarar man att vara utan, vad man nu är beroende av, i ca 21 dagar så är man av med beroendet helt påstås det. Jag är sockerallergiker så jag försöker avvänja mig då och då om sockerintaget varit för högt under en period.

Ersätt rökandet med något annat så lär det gå lättare. Dock kanske inte kakor eller något sådant sött Tungan ute helst inte matigt alls men det är väl svårt kan tänkas.

Så ska man tydligen inte tänka "sluta röka" för hjärnan "hör" bara ordet "röka" och då funkar det ju inte, ersätt det med något annat ord och berätta för omgivningen att du ska trappa ner och sluta.

Anmäl
2009-03-17 19:46 #8 av: J14oh

det vart någon här inne (minns inte vem, förlåt :/) som hade börjat springa så fort suget kom, det måste jue vara bra för då får man jue inte så dålig kondis plus att man inte går upp i vikt som annars är ganska vanligt när man slutat röka och sådär. :P

Anmäl
2009-03-17 20:01 #9 av: Anders 50

Här finns lite om att sluta röka/snusa. Jag ringde upp dem och talade med en väldigt trevlig dam häromdan. Hon tog sig verkligen tid till att förklara och ge råd, ingen brådska där inte, och det kostar inget.

Deras sida hittar du här.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-17 21:21 #10 av: Alexej

200 000 människor har slutat röka inom de sista 5 åren.

Kvinnor från 19% till 14%
Män från 14% till 11%

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-17 21:44 #11 av: Jea59

Jag försöker sluta att röka är nere på 4-5 om dagen, jag är mer en social rökare, tyckr inte om att röka ensam utan när andra röker, men snart så ska jag nå målet = rökfritt

Anmäl
2009-03-17 22:31 #12 av: Anders 50

#11 Bra gjort!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-18 00:49 #13 av: evamojje

Jag tog mitt sista bloss i lördags kl 10.45.

Efter att ha rökt i ca 26 år och en 1 1/2-2 paket om dagen utan en tanke på att sluta tidigare så la jag ner. Och helt naturell. Tror inte på att byta en ovana mot en annan. Och att sakta gå ner i antal funkar inte för mig heller. Det är allt eller inget.

Så varför nu? Jo på grund av att jag var på väg hem för några veckor sedan och gick uppför Götgatsbacken när jag känner att det bara knyter till i lungorna och jag får nästan ingen luft. Vidrigt och skrämmande. Bestämmer mig där och då för att sluta röka.

Men nu känner jag mig själv väldigt bra så jag visste att en plan var nödvändig. Jag hade flera limpor cigg hemma som jag bestämde mig för att röka upp först. Och medan jag gjorde detta så ställde jag in mig mentalt på att det var början på slutet för min tid som rökare. Skulle egentligen ha slutat förra fredagen men fick min mens och jag mår skit i vanliga fall när den kommer så jag insåg att både den och att sluta röka funkar inte. Så jag köpte en ny limpa cigg och rökte febrilt den sista veckan, hade hoppats på att ciggen skulle ta slut på kvällen, så att jag skulle vakna på morgonen och inte ha några cigg men så blev det inte. Lördag morgon så hade jag 10 cigg kvar. Någon sa att varför slängde du dom inte eller gav bort dom?

Rimlig fråga men det hade inte funkat på mig, jag hade gått och funderat på dom där sista 10 ciggen så att till slut hade dom förstört för mig och jag hade börjat röka igen. Konstigt jag vet, men mycket sitter i huvudet och jag var verkligen tvungen att röka alla mina cigg innan jag la ner.

Och nu så är det 4 dagar sedan jag tog det där sista blosset och jag märker redan att det är lättare att andas. Men jag ska inte sticka under stol med att det är j-kligt jobbigt men konstigt nog rätt lätt också.

Det går i vågor, man mår hur bra som helst och tänker inte direkt på ciggen. Men sedan kommer den där vågen som slår luften ur dig och då är det bara att bita ihop, dricka vatten och dra på sig kängorna för att knalla ifrån suget Flört 

Och än så länge, ta i trä så går det bra. Och jag har bestämt mig, det var helt enkelt dax nu.

 

Anmäl
2009-03-18 01:56 #14 av: Alexej

Men hur klarar ni er när andra röker? Jag blir ju sugen bara jag ser någon tända en cigg på TVn?

Eller när man träffar andra som röker? Framför dig...

Äter ni som har slutat mer än innan? Hur sysselsättar ni händarna? Klara av vanor, typ ciggen efter maten osv?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-18 10:03 #15 av: Mammzing

JAg slutade oktober 07. Visserligen i samband med min skilsmässa, han skulle börja ett nytt liv, varför inte jag ochså?? HAde väll rökt i sådär 30 år. Runt 10 -15 cigg om dan. JAg fick tabletter av min läkare och stödsamtal med en avvänjare. Berättade för alla att jag höll på att sluta. Väldig peppning från kompisar och så och sen en stark motivering från mej själv ochså.

Man måste vilja!!

Anmäl
2009-03-18 10:44 #16 av: Ninjisen

#14 Köp den där boken, allen carr.. sluta röka nått, kan ju inte skada? Jag har bara hört bra om de..

Snälla.. Oskyldig

Anmäl
2009-03-18 10:47 #17 av: evamojje

#14 Har hållt mig undan från att ha omedelbar kontakt med rökning dom första dagarna. Annars är det för min del att ta djupa andetag, tänka på annat och dricka vatten som gäller. Efter maten så blir det en snabb promenad. Och första 2 dagarna så gottade jag mig med fikabröd men ledsnade rätt snabbt på det så nu e det vatten, frukt och starkt kaffe som gäller. Och om jag ser någon tända en cigg så vänder jag mig snabbt bort ;-)

Funkar för mig än så länge..

Anmäl
2009-03-18 11:05 #18 av: Anders 50

Jag hade snusdosor tillgängliga som vanligt de första 7-8 dagarna. Det blev som en grej att, när man t.ex. ätit eller fikat, gå förbi dosan och tänka "Där ligger du din fuling, och jag bryr mig inte, f*n vad jag är duktig!"

14 dagar nu.

 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-18 11:09 #19 av: Anders 50

#15 Hur reagerade kroppen i början när du slutade?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-20 08:56 #20 av: Alexej

Puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-20 09:17 #21 av: Anders 50

#17 Hur går det? Är det fortfarande slutrökat?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-20 09:24 #22 av: Mammzing

# 19 Tyvärr måste jag säga att allt gick förvånansvärt lätt! Var inte röksugen för 5 öre. Inte godissugen heller. Hade ju hund så promenaderna blev många. Bytte luft i kroppen!!

Nästan lite besviken, det gick så himla lätt!

Pelle, min rökavvänjare är med i LAND den här veckan.

Han motiverade mitt rökstopp med att jag var så himla motiverad!

Anmäl
2009-03-20 09:31 #23 av: Alexej

#22 Du måste ha varit bra förbannat för att kunna klara det så bra Flört

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-20 10:02 #24 av: Mammzing

# 23 Nej, jag kännde mej då inte förbannat bra. Psykiskt var jag helt slut och nära på fysiskt ochså. En separation är aldrig rolig, definitivt inte när ens barn farit illa av vad deras far gjort. Vid rökstoppet vägde jag 48 kg till 168 cm. Var bara skinn och ben.

Motiverad var jag. Som det känndes då så var det bara vinna eller försvinna.

Idag har vi bearbetat allt och kunnat lägga skiten bakom oss. Visst kommer minnen tillbaka men nu kan man hantera dom.

Nu vet jag att jag kan massor med min egen kraft, jag har min styrka.

Nu är resten av livet kvar!

Anmäl
2009-03-20 11:38 #25 av: Sovgott

#18. Det var ett bra tips att tänka så! Jag har precis misslyckats med mitt projekt att sluta snusa. :(

Anmäl
2009-03-20 12:18 #26 av: evamojje

#18 jag vågar inte ha cigg liggande. Jag skulle antagligen plocka fram dom och tända en utan att tänka mig för. Mycket går ju på automatik, telefon ringer, tänder en cigg, tar en kopp kaffe, tänder en cigg, dom röker på tvn, tänder en cigg osv. Så för min del är det helt uteslutet att ha några hemma.

Inne på dag 7 nu och allt känns bra.

Anmäl
2009-03-20 13:01 #27 av: Anders 50

#25 Kan tro att det är svårt. Jag hade tur? att jag inte var så pigg första dagarna på sjukhuset, för när jag sen "kvicknade till" så tänkte jag att nu är det bara att fortsätta att inte snusa, går det så går det.

Jag tror knappast att jag hade klarat av detta i en normal situation. Så jag beundrar de som klarar av att sluta utan sån "hjälp" som jag fick.

16 dagar nu...

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-20 13:10 #28 av: Anders 50

#26  7 dagar.. inte illa!

Just nu tycker jag att det som du skriver om, att det går på automatik, är det svåraste att bli av med.

Jag kommer på mig själv att ta efter snusdosan när jag t.ex.fikat, men när det inte finns någon dosa så går det hur bra som helst, inget sug.

Så mycket av det hela är bara en ful vana.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-20 18:10 #29 av: Aviendha

Det är konstigt det där att snusen innehåller så mycket mer nikotin, men jag som aldrig får en kick (snusat i 3 år) blir snurrig av en halv cigg Obestämd

Jag saknar all motivation, och vet att det är dömt att misslyckas utan denna. Så mycket vana och lugn i det hela, en kistformad krycka.

Jag är verkligen imponerad av er starka, beslutsamma människor som slutat eller håller på att vänja av med detta otyg. All heder till er, jag hejjar på er i uppförsbacken! ;)

Anmäl
2009-03-20 19:13 #30 av: skrollan

jag rökte ett par år, men så slog det mig en sommar att jag ska sluta, det är ju egentligen inte gott. Efter det har jag inte rökt, det var så lätt att man är så pinsamt dum att man inte slutade tidigare!

Anmäl
2009-03-21 01:27 #31 av: evamojje

Jag har aldrig ens funderat på att sluta tidigare. Jag har älskat mina cigg och rökt både länge och mycket och alltid djupa halsbloss och starka röda prince *L*. Men så helt plötsligt kom den där dagen då allt ändrade sig och motivationen infann sig. Och kan bara tala för mig själv men den måste finnas där. Och en plan för vad man ska göra istället.

Jag tar snabba 15-20 min promenader när det är som värst. Alla i min omgivning är helt chockade över att jag har slutat och börjar sluta själva, dom resonerar som så att kan jag så borde dom kunna *L*. Så det har blivit ringar på vattnet så att säga Skrattande och nu är vi 6 st i min närmaste krets som lagt ner rökat.

Anmäl
2009-03-23 02:28 #32 av: evamojje

Det är några minuter in på dag 10 som rökfri..

Och det går bra. Men ska jag vara riktigt ärlig så saknar jag min gamla vapendragare ciggen. Fast inte så mycket att jag tänker börja röka igen.  Fast i lördags morse så trodde jag att jag skulle kvävas, jag började hosta i sömnen och tappade andan vilket i sig fick mig att vakna. Och det kändes ärligt talat som att försöka andas genom ett minimalt sugrör. Det är flimmerhåren som börjar vakna till igen sa min kära bloggvän Jonas. Och nog fasen flimra det till, trodde jag skull kvävas.

Har haft en liten tjejmiddag med rödvin och tjejsnack och även överlevt detta utan att röka. Har varit lite rödvins bakis idag dock, letade ett flertal ggr efter ciggen men det vart några snabba promenader istället.

Så det är bara att bita ihop och hålla i sig för det är tydligt att resterande av resan är rökfri.

Anmäl
2009-03-23 09:21 #33 av: Anders 50

#32 Grattis till de 10 rökfria dagarna! Vad bra att du har kommit så långt.   Fortsätt så!  Jag håller tummarna.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-23 09:57 #34 av: evamojje

#33 Tack hur går det själv?

 

Anmäl
2009-03-23 10:42 #35 av: Anders 50

#34  Det går bra, 19 dagar nu, inget återfall.  Själva suget efter snuset/nikotinet är inte så farligt, det är värre att försöka bryta vanan att det ska ligga nåt under läppen så fort man druckit kaffe, ätit o.s.v.

Men det är bara att bita ihop, det ska gå!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-24 17:47 #36 av: Hawknestgrove

I dag har jag varit rökfri i 11 månader eftyer att ha rökt i 44 år. Så visst kan du Alexej! Gör en sak, först och främst, sluta röka inne. Ta i samma veva och byt gardiner och tvätta väggar och tak, så stimuleras du ännu mer att inte röka inne. Håll på det! Inget fusk under köksfläkten, det är som att kissa i badkaret. De svåraste ciggarna för mig var telefonciggarna, så jag var ju tvungen att gå ut med telefonen och röka. Du rullar ju. Rulla inte massa cig på en gång, utan rulla bara när du ska röka. OCh tänk på att tänderna lossnar! JAg har ju en slumrnde paradontit och fick ju varningen, snart får du välja, tänder eller cigg.

MEn för att vara tjatig, vändpunkten för mig, det var ju när Siw slutade röka, då var hon dödsdömd redan. Då tänkte jag, kan hon, så ska väl jag kunna.... Satte upp målet, att när min råtobak jag hade kvar hemma var slut, då var det slut......Så den 24:e april förra året hade jag kvar för ca 2 cigg. Då hade jag gått på champix i 14 dagar. Så då var det slut, inte mer med det. Plåtasken med den lilla tobaksresten och papper och filter åkte längst ner i frysen och ligger där än. Ja just det, i flera år hade jag som sagt rökförbud inne och tillät mig själv aldrig att röka mer än 10 cigg om dagen. Ok, var vi på fest, då var det en annan sak, då köpte jag ju ett paket MArlboro och rökte upp det på en kväll. MEn i somras var vi på fest, med tämligen mycket alkolhol i bilden, men det gick bra! Ok, nu det senaste har jag gått upp 5 kilo, men har lovat mig själv, att på årsdagen så ska jag börja banta bort dem med.

Sover bättre och hostar inte så hemskt, som jag gjorde förr. MEn märker ingen skillnad på lukt och smak, förutom att jag blivit väldigt känslig för saker som luktar illa. OCh champixen gjorde lite  illamående, visst, men det var ju ingen fara, då tappade jag röksuget ännu mer.En nackdel är, att jag fick kortare stubin, tänder på alla 8 numera!

HAde turen att första rökfria helgen, så åkte jag på en riktig maginfluensa. Det hjälpte väldigt!

Alla kan, om man verkligen vill. MEnär inte önskan tillräckligt stark, då går det inte. JAg har också provat förr.

Så grattis alla ni som håller upp och ni som vill hålla upp, join us!

Nikotinfritt snus körde jag med i tre dagar. Inga problem. MEn sen tog jag bort det med, för vad skulle jag ha de till? OK, har en dosa i handväskan, utifall att......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-24 19:21 #37 av: Anders 50

Duktigt Gunilla

Sen har jag hört att man blir oerhört mycket snyggare när man slutar med nikotinet.  Flört  

Kanske är det därför sambon har glimten i ögat jämt?  Obestämd  Kan det hunnit verka redan efter 20 dagar?  Förvånad

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-25 00:49 #38 av: Mari

Vad duktiga ni alla är! Jättekul att läsa :)

Är själv varken rökare eller snusare men har en pojkvän som röker. Jag hoppas att han en dag också inser att han vill sluta.

Anmäl
2009-03-25 16:34 #39 av: Hawknestgrove

HAh Stirrup, skoja med honom och säg att det inte är nån höjdare att slicka en askkopp.....

890-3 Asch, det vet jag inte.... MEN..... nikotin har viss negativ inverkan på vissa funktioner...Så din sambo kanske har all anledning till att vara lyckligare nu?Flört

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-25 21:20 #40 av: Alexej

#24 Nej, du missförstod mig. Menade mycket förbannat. Det är nog ingen som mår bra vid en seperation. Men strong gjort att bestämma sig att ändra på vanor och livet och framförallt genomföra det.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-25 21:41 #41 av: Mari

#39 Det har jag gjort och han brukar borsta tänderna efter han rökt :P Men det brukar inte hjälpa så vidare mycket

Anmäl
2009-03-26 00:15 #42 av: Hawknestgrove

Ja, tjat hjälper inte, det vet jag av egen erfarenhet. Det måste komma från en själv inifrån

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-26 00:24 #43 av: Mari

#42 Precis :) Så jag hoppas han snart tar och inser att han vill sluta :P

Anmäl
2009-03-26 09:12 #44 av: Mammzing

# 40. Nä då, det var inget missförstånd. Vet vad du menade. Var förbannad på honom, ja. Och på mej själv som varit så blåögd i 25 år.

Sen att jag var förbannat bra stämmer ochså.

Är när jag sätter den sidan till väldans focuserad och målmedveten.

Som det känndes då : Vinna eller försvinna.

Nu har jag varit rökfri i snart 19 månader.

Anmäl
2009-03-26 12:04 #45 av: Anders 50

#44  Har du något begär efter cigaretter ännu eller är det helt borta?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-26 12:57 #46 av: Anders 50

evamojje   Hur går det? Inget återfall?

Här går det bra, 22 dar nu utan snuset. Fast nog suger det ibland.

Ligger på ca. 600:- plus nu.  Glad  Bara en sån sak!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-26 14:18 #47 av: Mammzing

# 45 begäret försvann ganska på en gång. Undvek inte kompisar och fester där det röktes.

Värsta var när sonen hade uppkörning, hade då varit rökfri 2 månader. DÅ var jag så sugen den timmen.

Hade rökt i ca 32-33 år men kom på att det var nog inte jag.

Känner än idag ingen som helst sug.

Jättelätt var det.

Anmäl
2009-03-26 22:42 #48 av: evamojje

Här går det väldigt bra :-)

Har städat lägenheten från golv till tak för att få bort rök lukten. Ville få tvättat också men det fanns ingen tid förrän på tisdag så jag får ta det då. Men nu så luktar det nyponros här inne *L* och jag är fortfarande rökfri och inga större svackor längre Skrattande

Anmäl
2009-03-27 09:30 #49 av: Mammzing

# 48 Kämpa på det går!!

Anmäl
2009-03-27 20:06 #50 av: Hawknestgrove

HEja Evamojje! Det går, jag lovar! Kunde jag efter 44 år, så kan du!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-30 21:15 #51 av: Anders 50

Hur står det till med begäret evamojje?  Här är det lugnt, fortfarande snusfri.

 

Inga fler som känner sig manade att sluta?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-03-31 11:03 #52 av: evamojje

#51 Det går väldigt bra, är fortfarande rökfri och har nu köpt gymkort så idag ska jag på en 2 timmars session med en privat tränare som ska visa mig alla maskiner och ge mig ett eget tränings schema *L* så det rullar på :-)

Anmäl
2009-04-03 23:56 #53 av: evamojje

Imorgon är det 3 veckor sedan jag fimpade Skrattande 

Och allt har gått otroligt bra. Har t.o.m skaffat gym-kort  och varit på gymmet 2 ggr denna vecka, så lite träningsvärk har jag nu. Men jag mår så bra, det känns som om jag blivit av med en tung ryggsäck.

Idag var jag och Mojje ute och tog en lång skön promenad i solskenet och det gick förbi en hel del människor som rökte men det gör mig inte ett dugg. Jag är bara glad att jag inte är med i den klubben längre Skrattande

Anmäl
2009-04-04 10:33 #54 av: Anders 50

Grattis!   Och vad kul att det går så bra för dig. Mojje ser också ut att trivas med att slippa mattes cigarettrök.

 

Och idag (4:e) firar jag en månad som snusfri. Inga problem, bara lite sugen ibland, men det tar nog lång tid innan man slipper det.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-04 10:41 #55 av: Jea59

#53,54

Grattis till er

Jag försöker hela tiden för att nå den punkten när fimpen släcks för gott.

Jag har ju inget starkt nikotinberoende men jag är mer av en socialrökare som kan vara svårt när andra röker.

EX. kan vara utan ciggarett en hel dag med ickerökare men så fort jag ser en människa som röker kommer begäret

Anmäl
2009-04-05 17:38 #56 av: Hawknestgrove

Ja och är det inte så  att man VILL till 110%, då går det inte. Nu den 24:e april är det ett år sedan. JAg har lagt på mig 5 kg, då ska jag börja banta bort dem. En sak, bara, so jag nmärkt, jag har varit en person, som sällan blir arg. Nu tänder jag på alla 8 för ingenting......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-14 15:46 #57 av: Anders 50

Här går det fortfarande bra. Inget snus sedan 4 mars.
11-1200 kr sparade på denna tiden. Märks väl att plånboken inte töms lika fort nu.

Hoppas det går bra för er andra?

 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-14 17:01 #58 av: Hawknestgrove

grattis 890-3! ja här går detbra. Fast jag var nära att falla i söndags. Var och handlade och när jag kom tillbaka till bilen i parkeringsgaraget, så var det nån, som hade smitit från en repa på min bil. Jättekul. Så i bästa fall, så kostar det mig 2140 kr(trafikförsäkringsföreningen) i värsta fall 5000 kr.Inte bara fråga om prydnadsskada, antennen blev ju rubbad ur sitt läge, så det måste åtgärdas, annars så läcker det ju in i bilens bagage.

 

 

 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-14 19:55 #59 av: Anders 50

#58 I sådana lägen gäller det att bita ihop!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-14 20:49 #60 av: Jea59

Ni som har slutat har ni gått upp i vikt fast ni varit nogranna med maten eller har ni ersatt cigaretten/snus med något annat?

Anmäl
2009-04-14 21:14 #61 av: Anders 50

Jag (snusare) har nog tröstätit lite ibland och tar en läkeroltablett någon gång  när det behövs nåt i munnen.

Viktökning är jag osäker på, jag har gått upp kanske 2 kilo, men eftersom jag varit sjukskriven sedan jag slutade och inte varit så aktiv som jag brukar så beror det nog mer på det.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-15 15:55 #62 av: Hennum

Vill bara säga heja heja till er som kämpar för att bli rökfria, jag röker inte själv men skulle lätt kunna börja om jag inte vore så bestämd, känner mig ibland röksugen och så har jag ändå bara rökt kanske 5-6 ggr i mitt liv ungefär.

Ni klarar det! :D

och ni sparar pengar på det oxå, det är inte illa. Guld i mun

Anmäl
2009-04-16 20:25 #63 av: Hawknestgrove

ja, jag har gått upp 4,5 kg. Dem ska jag gå ner när jag vaarit rökfri i ett år. För kunde jag sluta röka, då ska jag väl klara av att gå ner  4 kilo i vikt. MEn jag har inte börjaty äta godis eller nåt sånt, men jag har alltid varit väldigt matglad och äter som en skogshuggare. Så jag får väl minska ner mina portioner, ersätta det med sallad.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-16 21:20 #64 av: evamojje

#60 jag tror att jag gått upp 1 kg men det går upp och ner. Jag har ju börjat att gå på gym 3 ggr i veckan det hjälper. Och sedan har jag aldrig gillat godis så det kan bli frukt, nötter och en och annan glass men inte mer än tidigare.

Har nu snart hållt upp i 5 veckor och det går fantastiskt bra. Men dom senaste 2 dagarna så har jag varit otoligt röksugen. Kommer och går, men på det stora hela så går det bra.

Kul att det går bra för er andra också.

Anmäl
2009-04-17 00:35 #65 av: Anders 50

Ja nu kör vi på!!  Det här ska vi klara!!  Att det gått så lätt hittills är ju otroligt!!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-17 01:50 #66 av: Hawknestgrove

Bra då är vi tre stycken, som triggar varandra! MINst och vad vi kan uppmuntra andra till!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-17 10:39 #67 av: Mammzing

Usch, skäms faktiskt!

Efter 19 månader utan rökning så har jag gått upp 17 kilo.

Fast när jag fimpade vägde jag 48 kilo till 169 cm.

Anmäl
2009-04-17 20:31 #68 av: Hawknestgrove

MEn snälla du, jag är lika lång och vägde 57, nu väger jag 61 och är fortfarande vad man kallar smal. Så du väger 65 nu? Ok, kännr du att dt ä för mycket, precis som jag, så gå ner till strax under 60. För annars blir du ju sjukligt mager. Kolla BMI så får du se! Du var alltså klart underviktig, du låg på 16,8

Kolla här!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-17 21:02 #69 av: Mammzing

Det som är skrämmande är : Vilken psykologisk effekt vågen har!

17 kg är 17 kg. Även om jag ligger lagom i vikt nu så tycker jag att jag är smällfet! Ska jag böja mej ner och knyta skorna har jag en mage ivägen. Känner mej gravid!

Anmäl
2009-04-26 00:09 #70 av: Anders 50

Vill bara meddela att jag fortfarande är snusfri!  Inget snus i min mun sedan 4 mars!

Men visst är suget stort vid vissa tillfällen.  

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-04-26 17:18 #71 av: Hawknestgrove

JA, nu ska jag börja banta bort dessa 4 kg. Kunde jag sluta röka, så kan jag väl banta bort 4 onödiga kilon?

I lördafs så vittjade jag min SLuta Röka spargris, som jag fick i present av Cuou här inne på Fokus. Mina cigg kostade mig 21 kr/vecka. Jag köpte ju råtobak så därför blev et så billigt. Alltså lade jag 21 kr i veckan i den lilla gröna grisen.  JAg har tydligen glömt att lägga i någon vecka, för det skulle ju ha legat1092 kr i grene, men det låg 962 kr där. Inte illa ändå va? PEngar som jag inte känt av alls. De slantarna går direkt in på mitt lilla kattkonto!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-22 10:54 #72 av: Anders 50

Snart en månad sen det skrevs något här i tråden. 

Tänkte bara kolla hur det går med rökuppehållet och bantningen.

Jag är fortfarande snusfri men i vissa situationer så saknas snuset. Men saknaden försvinner lika fort som det kom.

Snart 3 månader nu! 

90 dagar X 28 kr. = 2520 kr.   Både kropp och plånbok mår bra!!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-05-23 13:53 #73 av: Link-

Jag har inte skrivit här förut.., men rökfri i 3 veckor ungefär räknar inte längre Glad. Har ingen liten spargris (slutade mest för att vi hade så lite pengar) men ska kanske skaffa en nu när pengarna kommer? Det verkar smart.

Anmäl
2009-05-23 14:00 #74 av: Anders 50

Det var duktigt att du hållt uppe så länge.  Har det varit svårt ?

Rökte du mycket?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-05-23 14:37 #75 av: Link-

Rökte inte så mycket, ett halvt paket om dagen ungefär. Eller det kanske är mycket haha, beror väl på. Glad Det har inte varit svårt faktiskt. Jag läste Äntligen icke-rökare och den hjälpte verkligen mig.

Anmäl
2009-05-23 21:52 #76 av: Anders 50

Hoppas det går bra i fortsättningen!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-05-23 22:52 #77 av: Link-

Det gör det nog. Starkt att skuta snusa! Glad Har hört att det är sju resor värre.

Anmäl
2009-05-24 19:24 #78 av: Hawknestgrove

Suck, ingen viktminskning ännu. Men det kommer. OCh ingen rökning heller. MEn trots att det gått över ett år, så är jag ständigt röksugen.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-24 19:48 #79 av: Link-

Jag har tänkt på det där... Jag kan utan problem avhålla mig från att röka. Men ändå skulle jag vilja röka, suget har inte försvunnit. Åh vad härligt att dra ner rök i lungorna Skrattande. Man hoppas ju att efter ett år ska det vara försvunnet!

Har suget försvunnit för andra som slutat? Och efter hur lång tid?

Anmäl
2009-07-06 23:40 #80 av: Anders 50

Nu har 4 månader gått sen jag slutade snusa och det har gått sååå bra!

Inget återfall, men i vissa situationer så blir man sugen men det är inte nåt man plågas av och suget försvinner direkt nu när man vet att det är slutsnusat.

Hur går det för er andra?? 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-07-07 10:26 #81 av: Mammzing

Är väll sådär 21 månader nu. Särbon röker och det är hans problem.

Beräknat datum tills mitt första barnbarn kommer är 18/7, då kan jag gosa med den utan att lukta sunk.

Anmäl
2009-07-07 22:45 #82 av: Hawknestgrove

Suget är fortfarande kvar, trots att det snart är 1,5 år sen jag slutade.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-07-08 01:33 #83 av: Stephanie

Måste säga att ni är riktigt duktiga, ni som har lyckats sluta! Skrattande Önskar att jag själv kunde äta mindre godis. Men det är svårt när det verkligen finns överallt hela tiden. Skrikandes

Anmäl
2009-07-08 10:24 #84 av: Mammzing

Där är en del dåligt samvete!
Skulle behöva dra ner på godisätandet.
Kunde ju sluta röka så lätt, måste ta tag i godiset.

Anmäl
2009-07-10 19:26 #85 av: Hennum

ja. godiset vill jag sluta med nu oxå. Men är så trött och mår dåligt nu, att jag orkar inte engagera mig i det. Sen mamma gick bort har jag ätit mycket mer kakor och godis och har ätit sämre mat, så nu har jag gått upp till 58, innan vägde jag 54. Helst vill jag väga 50, eller 54 med mer muskler. Men eftersom jag mår så dåligt orkar jag inte träna heller.

Anmäl
2009-07-12 03:17 #86 av: Stephanie

Får jag hänga på er här i tråden, även om jag bara ska sluta äta godis och varken röker eller snusar..? Oskyldig Känner att jag också kan behöva lite pepp!

Anmäl
2009-07-12 11:21 #87 av: Anders 50

#86  Visst får du det!   Säg bara till när det är dags, så vi kan börja hålla tummarna.  Glad

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-07-12 13:00 #88 av: Stephanie

Nä, jag slutar nu Tungan ute Typiskt nog köpte mamma världens lass med lösgodis igår... Gissa om jag har svårt att inte sticka ner handen där! Förvånad

Anmäl
2009-07-12 15:53 #89 av: Hawknestgrove

Det som funkade på mig var sockerfritt tuggummi och kolsyrat mineralvatten. OCh att helt enkelt inte köpa godis. Vad jag däremot har svårt för, så är det att låta bli kakor och bullar. Det är min last.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-11-12 20:57 #90 av: Anders 50

Jag är fortfarande snusfri, inte en prilla sedan 4 mars!

Hur går det för er andra? Har ni trillat dit igen?

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-11-13 18:20 #91 av: Hawknestgrove

Nope, inte jag. Hr inte rökt en cigg sedan 24 april förra året!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-11-14 16:48 #92 av: Tarzan88

Ja slutade röka för exakt 5 veckor sen! Utan hjälpmedel eller nått,har slutat förr men hållt mej i 1 vecka,sist va de nästan 3 månader,( men då slutade ja med champix ,ja tog dom första 3 veckorna ) ja gick  upp för mycket i vikt så ja började igen,

Nu denna gång har ja inte alls haft vidare problem med att inte röka,styrketränar en hel del nu,men visst de gäller att lägga om sina vanor,på jobbet kan ja tycka de jobbigt ibland,efter frukost lunch å sånt,men de som allt, man byter oftast ut en dålig vana till en annan!

slutade dricka kaffe samtidigt och coca cola,cola drack ja minst 2 burkar om dagen,kaffe drack ja en del,( men nu blir de the på jobbet istället.....tviiiii  men de så de är ibland) ,och jag rökte ca 20-30 cig om dagen!

ja e nöjd ,men ibland känner man sej så "naken"och ensam utan sina cigGråter de va en lugnande och och trygghets känsla att röka ,fast ja har ett pak röd marlboro upptejpat ovanför spis fläkten med en cig i och även 1 i bilen,för då känner ja ingen "panik" om att ja inte har cig!

Konstigt då ja inte ska röka men de känns tryggt på nått skumt sätt!

Men vem vet ja kanske ramlar dit  igen! Jag vill inte men samtidigt vill ja röka!

Jobbigt att känna  så och ibland Rynkar på näsan

Anmäl
2009-11-14 19:00 #93 av: Anders 50

#92  Starkt gjort!!  Visst saknar man tobaken(snuset). Jag trevar fortfarande på bröstfickan efter snusdosan när kroppen behöver en "belöning". Men nu försvinner suget direkt när den inte finns där.

Jag hade också snusdosan liggandes på sängbordet när jag låg på sjukhuset, det kändes tryggt ifall...men efter tredje dagen så fick sambon kasta den.

Jag håller tummarna för dig!!!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-12-25 01:00 #94 av: Zynell

Jag slutade röka i aug 2008. Innan dess har jag slutat och börjat många gånger. Jag har försökt sluta röka på många olika sätt, tills jag insåg att allting sitter faktiskt i huvudet! Om jag inte var mentalt förberedd på det så skulle det aldrig fungera. Så jag lät den mentala förberedelsen ta den tid den behövde, vilket var kanske 2 år eller så, och när jag kände mig stark nog så slutade jag röka. Idag har jag varit rökfri i snart 1 och 1/2 år och jag har inte fuskat en enda gång. Jag slutade tvärt, från ena dagen till den andra och behövde aldrig något hjälpmedel. jag köpte visserligen tuggummin, men de hamnade på dag 3 i soppkorgen då jag inte behövde dem. Idag har jag inget behöv efter en cigg alls. Det kan även gå dagar innan jag ens tänker på ciggaretter. Det är väldigt skönt. :)

När jag blev gravid med min son hade jag ingen mental förberedelse alls. (Han föddes 2003.) Men eftersom jag inte ville skada honom bestämde jag mig att sluta. Jag höll ut tills han var ca 5 månader gammal, slutade amma då. Men det var fruktansvärt jobbigt!!! Jag suktade efter cigg hela graviditeten och under amningen. Det slutade med att jag började igen och först 2008 var jag seriöst beredd på att sluta på allvar.

Mitt råd är: Stressa det inte. Det kommer när det kommer. Jag vet hur det är att vilja något men kroppen bara skriker i protest. Bara man helhjärtat vill sluta så kommer det en dag att ske, men att tvinga fram det eller lyssna på andras gnäll om att man borde sluta, ger bara motsatt effekt.

Anmäl
2009-12-25 12:45 #95 av: Hawknestgrove

#94 så sant som du säger! Den dagen man vill, då går det. ÄR helt nikotinfri sedan den 24 april 2008. Gått upp kanske 2 kg, men det är allt.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-12-25 13:57 #96 av: Anders 50

#94 Bra gjort!  Tror det är rätt väg att sluta direkt!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-12-25 14:21 #97 av: Hawknestgrove

ja ok, jag rökte ju inte så mycket de sista åren. MAx 10 om dagen, rökförbud inomhus.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-03-04 22:39 #98 av: Anders 50

Idag är det ett år sedan jag spottade ut sista prillan! Inget snus under läppen sedan dess!

Och på grund av detta så har jag sparat ca. 10 000 kr.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-03-04 22:45 #99 av: Mari

#98 Grattis! Har du stoppat undan de pengarna också? Sjukt mycket pengar under ett år är det iallafall, grattis igen!

Anmäl
2010-03-04 22:51 #100 av: Anders 50

#99 Tack! Har inte stoppat undan pengarna på nåt särskilt sätt.

Men det märks i plånboken, hundralappen som man köpte snus för blir ju kvar...

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-03-07 14:38 #101 av: Hawknestgrove

Och den 24:e april, så har jag varit nikotinfri i 2 år. Och jag lägger undan mina små ciggpengar i en liten gris. Jag rökte ju råtobak, som jag malde själv, så min kostnad var ju inte så stor, tre kr om dagen. MEn 21 kr i veckan blir fina pengar det med! Finansierar mina kissars vaccineringar!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-03-14 17:55 #102 av: svenake

Har inte läst alla bidrag, men . . .

Jag vet att det är svårt att sluta.

Det finns 3 faktorer att tänka på när man ska sluta. Beroendet är Fysiskt, Psykiskt och Socialt.  Man måste vara beredd inom alla områden för att lyckas.

1   Fysiskt = det kemiska beroendet

2   Psykisk =  tex trevandet  i bröstfickan efter belöning.

3   Sociala  =  Efter en god middag går tre kvinnor ut och röker - och lockar med sig en fjärde som  "har slutat"  och "bara feströker"

Anmäl
2010-03-14 18:41 #103 av: Anders 50

På punkt 3 är det många som "åkt dit".

Ibland ser och hör man hur den som nyss slutat nästan tvingas med ut när de andra ska röka, och även hetsas till att ta några bloss.

Man kan nästan tro att de som röker är så avundsjuka på den som slutat att de gör allt för att få den att börja igen. 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-03-14 18:56 #104 av: Hawknestgrove

ja jag skulle aldrig kunna feströka. Nu är jag lite småglad igen,. för jag är på väg UNDER 60 kg! 60,5! Vägde ju 58 när jag rökte. och gick upp till 61,5

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-03-20 02:06 #105 av: Loveferrets

Jag började röka när jag var 27 efter att det hade hänt en mycke tragisk händelse, började först med öl och div sprit och hade inte min dåvarande vännina hällt ut det och lagt cigg på bordet då, så hade jag troligtvis varit alkoholist idag. Hon ansåg att det var bättre jag började röka istället om jag nu behövde nått, så på den vägen är det. Jag tänker fortsätta med mina cigg men vill dock säga att ni som slutat är duktiga.

Anmäl
2010-03-24 17:47 #106 av: Hawknestgrove

ja, jag  slutade, när jag fick KOL och min tandläkare sa till mig att snart får du välja. Tänder eller cigg.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-08-30 00:11 #107 av: majapanna

GråterÅhh det är nog det svåraste! jag är djupt beroende av de förbannade cigg, har tappat lukt och smak, hoster förskräckligt. Det är verkligen en stärk drog. Har provat allt, men får hela tiden återfall. Tänk om det fanns en sorts antabus mot rökning....Rynkar på näsan

Anmäl
2010-08-30 00:15 #108 av: [ElisabethYL]

Man kan kontakta sin vårdcentral och be om hjälp. Ska göra det själv.., för det är verkligen inte lätt att sluta..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.