Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Ekonomi

Känner ni till det okända folket?

2009-02-24 15:43 #0 av: Hawknestgrove

Containerfolket kallas de. Var finns de? Kanske du rentav tillhör dem?

När parkeringarna till stormarknaderna töms, så dyker de upp. De nya storhandlarna. Men de ställer sig aldrig på framsidan, utan smyger fram på baksidan av butikerna, där sopcontainrarna står.....Annars, så verkar de helt normala, de tar sina vagnar, lägger på sin polett , men de går inte in i butiken. För den är stängd.

Nej, de går med sina vagnar och storhandlar bland de varor, som kastas i detta överflödssamhälle. De är tysta, pratar inte med varandra och när de har fyllt sina vagnar, så åker de lugnt och sansat därifrån. De ser ut som vilka andra som helst, deras bilar är varken bättre eller sämre och du skulle aldrig nånsin tro att just den människan är en containerrråtta.

De har bara kommit på ett sätt att dryga ut matkassan....

Indirekt så tillhör jag dem. Fast jag har det ännu bättre. JAg får tom mina grejer hemkörda.

Vad anser ni om oss? Min åsikt är, att det drabbar ju ingen, det är bara saker, som annars skulle eldas upp.Fabriksförsäjlning?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 15:54 #1 av: Alexej

I Tyskland har just detta blivit en folksrörelse. Fast där går man ut på nätterna och kollar.

Ungdomar, studenter och fattiga. Många affärer samarbetar med de genom att inte låsa containern eller sortera i förväg det som är kass och det som är helt okay men får inte säljas mer.

Andra affärer gör allt för att sabba "stölden" från containern.

Min son kom också hem med en massa grillkorv och så vidare som han och kompisarna hade hittat i en affärscontainer. men de ville jag inte ha för det var mitt på sommaren och jag visste inte hur länge de hade legat i containern.

Men det kändes hårt att kasta alla igen. Bättre att affären hade delat ut de innan de slängde allt för set var massvis med dyra och fina saker.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-24 15:59 #2 av: Hawknestgrove

JA precis... När mörkret faller, så kommer råttorna fram!Flört

OCh som sagt, inget fel i det. Man har väl näsa att lukta med. Dessutom, så det mesta jag får tag i, är bröd och grönsaker och där ser man, vad som är dåligt

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 16:05 #3 av: Gullan402

Tycker det är helt ok. Är likadant på vår återvinningscentral kvällar och nattetid. (Där är det dock ingen mat.)

Anmäl
2009-02-24 16:07 #4 av: Hawknestgrove

HAha, Gullan, här med! På torsdagar mellan 16.00-19.00!

Mitt våffeljärn är därifrån och en alldeles underbar emaljerad järngryta och en stekpanna.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 16:20 #5 av: skrollan

Tycker det är tråkigt när man lägger kläder i ex myrorna, och ett par dagar efter kan man se ungdomar som plockar upp alla påsar igen.
Men saker som ska slängas, visst.

Anmäl
2009-02-24 16:37 #6 av: Alexej

#5 Det tycker jag också är kass. Kläder som ska till Myrorna ska dit!

Jag jobbade en gång på en second handaffär och vi körde rund till insamlingställen för att hämta kläderna. Och fy fan. Många som hade rutat i de, rivit ut allt och sedan låg allting där i smutsen och regn. Så vi slutade med insamlingscontainer här i stan.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-24 17:07 #7 av: skrollan

Jag har även sett ungdomar som tog med sig alla påsarna och hoppade på bussen. Undrar nästan om det är frö att jävlas när det är på blanka dagen..

Anmäl
2009-02-24 17:10 #8 av: cosmonita

Det är helt ok!

Jag blir förbryllad över att man inte får ta en sak från en container på återbruket! Det ska ju brännas ändå och om jag får den så kanske jag slipper köpa en liknande nytillverkad sak.

Anmäl
2009-02-24 17:19 #9 av: JohannaMax

Jag läste nått om det en gång för nån butik hade hällt nått giftigt över maten de slängt. Visst var det i Sverige?

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-02-24 17:22 #10 av: JohannaMax

#8 De sa till en som var där en dag och slängde saker före mig och ville ha en stol att de fick inte låta någon ta saker för den personen som slängt saken ska garanteras att den är slängd och borta för alltid.

Men i Linköping så är det personal från Myrorna eller nått som jobbar där och de frågar om de får ta vissa saker eller så lämnar man in saker vid deras dörr där så slipper man åka och lämna det någon annanstans.

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-02-24 17:22 #11 av: cosmonita

#9 Jo det var Lidl. De har bett om ursäkt...vet inte om det hjälper...

Anmäl
2009-02-24 17:22 #12 av: martdat

har sett en dokumentär från danmark om det här med att ta saker och mat från cointainrar, kan avslöja att jag själv gjord det mycket tidigare, inte mycket mat som hittades men annat,tror inte affärerna förlorar många kronor på det, jag hadde i allafall inte köpt de varaor jag hittade inne i affären ändå, vågar dock inte nu när jag har barn, åker man dit är det ju inte så kul, sen kan man tycka hur man vill om lagen men så är det, speciellt inhängnat område som det offta är utanför matbutikernas baksidor,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-24 17:30 #13 av: Hawknestgrove

JA men inte alltid så är det inhägnat.OskyldigSen får man ju kolla så inte nattvakten kommer förstås......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 17:37 #14 av: martdat

#13 hehe, jodå, men det är INTE kul när de kommer med sina ficklampor och man är I containern, tro mig, det har hänt,,, en tidningskontainer med affärernas osålda tidningar som skulle till återvinningen, fick springa som sjutton,,, phu,,,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-24 18:14 #15 av: Hawknestgrove

OhhhhhhhSkäms pinsamt värre.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 18:28 #16 av: Qviq

Jag som jobbar som sopåkare kan tycka dessa människor kan vara som rena pesten vissa fredagskvällar när jag kör soporna från affärena. Okej att ta maten som blir slängd utan att det är något fel på den, men när de drar ut soppåsar över hela området som jag sedan måste kliva på för att komma fram till containen och sedan ägna minst en kvart för att plocka och sopa upp för att jag inte ska få skit för att inte gjort mitt arbete ordenkligt, det gör mig riktigt förbannad.

Varje vecka slänger jag nog mat för ett ex antal tusen bara från affären, detta gör mig fruktansvärt ledsen. Som i agusti när jag slängde 150 paket kräftor som hade tre dagars hållbarhet kvar, då grät den stora kräftälskar i mig.

Choxing (containerstöld) är ju olagligt i sverige, vilket jag tycker är synd, för att de som slängs kan anvädas till så mycket annat bra. Men om jag hittar något jag vill ha i en container ibland så brukar jag tänka på  Eu:s avfallshierarki där det står att saker först ska återanvändas, sedan återvinnas och tillslut förbrännas och känna att jag gör något bättre istället.

Bilden är från mitt jobb där jag mosar sönder några tusen kronor i ren mat..

"Chaos is a friend of mine."

Anmäl
2009-02-24 18:38 #17 av: Gasoline

Jag tycker att det är bra att saker kommer till nytta, finns ju till och med dom som lever på nästan enbart sopor, alltså mat och rubbet. Förut när jag va mindre så va mamma ofta på soptippen med sitt jobb, man kunde hitta allt ifrån fungerande mobilen, snygga soffer till fina kläder.

Kontigt vad folk slänger..

Anmäl
2009-02-24 18:57 #18 av: Hawknestgrove

Kul att få så många aspekter på just detta! OCh håller med, om man ägnar sig åt detta som heter Choxing, visste inte ens att det hade ett namn, så får man väl hålla snyggt.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 19:01 #19 av: Luddesmatte

Olagigt och hälsovådligt men håller det så håller det. Det är ju alltid en anledning till varför folk kastar saker i conteinrar vare sig det gäller möggel eller liknande på en produkt. Möbler är en sak men mat kan i slutändan bli en dödlig farsot. Finns de affärer som även kastar gifter i conteinrarna bland mat och andra produkter.

Anmäl
2009-02-24 19:06 #20 av: Hawknestgrove

#19 men det får man väl egentligen inte? Det är ju samma sak, som att en inbrottstjuv halkar på ditt nybonade golv, fast ännu värre. Detta är ju uppsåtligt och det kan ju komma djur och äta av det. Så det får de ju inte göra. OCh allvarligt talat, hur mögligt är gårdagens bröd?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-24 19:19 #21 av: Luddesmatte

#20 Har själv arbetat på mataffär en gång i tiden så det förekommer. Och butiker som slänger bröd oavsett när bakdatumet är slänger dem för en anledning. Dem gör inte som ICA Kvantum gör där dem tar sina ruttna grönsaker, skär bort den ruttna biten, plastar in och prissätter (har jobbat där) vilket också är hälsovådligt. Saken är den att all mat som slängs, slängs av en anledning och inte utav anledning att dem legat sen igår, det skulle affären gå förlust på.

Anmäl
2009-02-24 19:36 #22 av: Gullan402

#21 har också jobbat i afffär och nog slängde vi mycket varor som det INTE var något fel på. Anledningen var att datumet gick ut samma dag eller dagen efter.

Anmäl
2009-02-24 19:42 #23 av: Gasoline

Tror det där med att slänga maten skiljer sig från affär till affär.

Anmäl
2009-02-24 19:47 #24 av: Luddesmatte

#22 Andra affärer kör med halvapriset. Småaffärer kan jag tänka mig gör så men stora affärer så som Kvantum och Coop Forum har ett helt annat system.

Anmäl
2009-02-24 19:59 #25 av: Jea59

Det finns så många som slänger fina saker för dom har tröttnat på det och affärer som slänger utgående sortiment alltså inge mat.

Jag tycker att man ska få ta till vara på det, man behöver inte stöka till utan bara ta den saken som man tycker om, men tyvärr så är det förbjudet medans jag tycker att det är ett himla tjat om att man ska återvinna och det kallar jag återvinna att ta från container istället som nu allt ska köpas nytt, nytt, nytt hela tiden

Anmäl
2009-02-24 20:06 #26 av: Gasoline

#25 Håller faktisk med. Om det är olagligt att ta ifrån soporna kan dom väl ha ett hörn i affären "ta det om ni vill ha det"

Anmäl
2009-02-24 20:08 #27 av: Sovgott

Jag bor bredvid en mataffär och varje kväll när affären har stängt smyger det omkring människor och letar i mataffärens sopor. Oftast är det samma människor varje kväll. En del kommer mitt på dagen.

Det som jag inte gillar är att de alltid tar med sig allt dom hittar till "tunneln" där huset jag bor i har sina sopsorteringstunnor för att sortera ut vad som går att äta eller inte, vilket innebär att de fyller våra soptunnor väldigt snabbt och slänger kartonger bland plåtburkarna, kålhuvuden bland tidningarna, bröd bland plastförpackningarna mm. Vaddå sopsortering liksom?

Sedan går de även igenom bostadshusets sopor, vilket känns olustigt. Snuskigt att rota bland mensbindor och sånt! :( Dessutom blir det väldigt sopigt och skräpigt runt vårat hus.

Om de bara skötte det på ett snyggare sätt, så har jag inget att invända mot sopletare!

Anmäl
2009-02-24 20:10 #28 av: Gasoline

#27 Synd att det sköter det så himmla dåligt. Sorjligt faktiskt...

Anmäl
2009-02-24 20:29 #29 av: Alexej

Intressant att läsa så många olika aspekter om det hela!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-24 23:16 #30 av: majvi

Jag tror det var i cityliv som de visade människor i Barcelona som livnärde sig på att sälja saker som de tog från containrar.Men det var  inte mat utan bl.a barnkläder. I en del fall satt prislappen kvar.Har de ingen bytesrätt där tro?

Jag tyckte det var bra att sakerna kom till användning.

Anmäl
2009-02-25 00:03 #31 av: SergeantHanna

På mitt närmsta ICA är de duktiga med att sätta halva priset på varor som har kort datum. Tar ett varv nästan varje dag och kollar vad de har i sina backar. De har en vid ost/chark och en vid mejerihyllan. Det gäller att ha lite tur, för godbitar stryker med på direkten.

Jag har sett flera dokumentärer och såna här containerrotande människor, men törs mig inte på att göra det själv. För liten stad vi bor i kanske Glad.

Ett ungt par, varav mannen var läkare och frun ingenjör, hade plockat till sig nästan hela sitt bohag ur containrar, och hade inte köpt mat på över ett halvår. De gjorde för principens skull, och gav pengarna de skulle använt för att köpa mat till välgörenhet istället.

Anmäl
2009-02-25 00:17 #32 av: molle84

Tack och lov så här i byn där jag bor så har vi en stor återvinningsstation som är bemannad. Där slänger man allt ifrån byggavfall till möbler och kläder.

Och till skillnad ifrån så många andra ställen i Sverige så är det HELT ok att man går in dit då dom har öppet och rotar runt, så länge man inte stökar ner eller missköter sej. Hittar man sedan något man gillar, tex en fåtölj, dator, dvd, tröja eller vad som helst, så plockar man helt enkelt på sej det. Snackar lite skit med gubbarna om allt konstigt folk slänger som inte är trasigt, säger hejdå och går sedan hem med sitt nyhittade gods. :)

Det är alltså helt ok här där jag bor. Dom som jobbar där tycker bara det är bra att saker kommer till användning en andra gång. Det vet också dom som slänger saker där, så ingen blir förvånad om man har deras gamla bokhylla hemma.

Mvh Molle

Anmäl
2009-02-25 13:06 #33 av: elize-l

I kommunen där jag bor är det inte tillåtet att ta med något från tippen vilket jag tycker är löjligt. Behöver någon det jag kasserar så låt dom ta det =). Hittar jag något jag tycker om eller behöver har jag inget emot att ta det med mig. Handlar dessutom gärna i secondhandbutiker på loppisar etc =)

Mat däremot skulle jag aldrig plocka i en container. Jag är aldeles för kräsen för det, kastar t om hemma om jag inte är säker på hur gammalt det är.

Anmäl
2009-02-25 19:59 #34 av: martdat

ang att ta på tippen  ok jag har själv gjort det, och det kan ju tänkas vara bra att det kommer till användning, men ibland ligger det ju dödsbon där, kanske för att de anhöriga inte orkar ta i det,men det betyder ju inte att de vill att nån utomstående tar det heller,  då känns det lite illa att ta det som de valt att kassta, det är ju så att i sverige äger man sina sopor, därför får man egentligen inte ta det andra valt att kassta, även om jag oftast tycker det e ok,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-25 22:59 #35 av: anebit

#32 det var en bra inställning eran återvinningstation har. Här är det ett högt låst staket runt och helt förbjudet att ta någonting.

Jag brukar kolla i alla container när vi är dit med nåt. Fy sjutton va folk slänger helt OK grejer.

Såg en gång stora kopparkittlar och massor med annat som jag gärna ville ha men NO, NO.....

Jag har också sett på Tv när dom visade folk som levde på att ta saker från soptunnor/containrar, även mat.

 

 

Anmäl
2009-02-26 01:24 #36 av: [Jeremina]

Mycket intressant och håll tillgodo....ni gör ju ett jobb Flört

Anmäl
2009-02-26 08:57 #37 av: Gullan402

Jag och mina grannar har en "överenskommelse", släng inget som fungerar utan att prata med varann och se om den andre vill ha det.
Jag fick t ex en tvbänk med på hjul och glasskivor för några veckor sen när deras son flyttade. Skönt att få upp parabolmottagaren från golvet. I somras fick de massor av plattor av mig (som stått i vedboden och följde med när vi köpte huset) så nu har de en fin altan.
Stora tjejen fick en rejäl fullstor säng för några år sen i furu. Lillan får massor av barnkläder som deras barn växt ur.

Sist men inte minst "delar" vi mycket. T ex om jag har många gäster så lånar jag stolar (på sommaren deras trädgårdsmöbler och vintern vanliga stolar). De har också massor med verktyg (stora rörtänger etc.) som jag lånar.

Det viktigaste är att lämna tillbaka det man lånar direkt när man är färdig så blir det inga problem!!!

Anmäl
2009-02-26 14:05 #38 av: cosmonita

Jag förstår åtevinningsstationernas bemanning och höga stängsel eftersom en del folk är som grisar och sorterar inte utan kastar hej vilt omkring sig. Skulle inte tro att allt hamnade i kontainrarna om folk fick kasta och plocka upp hur de ville. Men om jag åker till åtebruket för att kasta något och ser en felfri möbel tex som jag behöver, som ligger i kontainerna, då borde väl jag kunna ta den?

Personal och regler behövs men kastade saker borde vara ok att ta hem.

Anmäl
2009-02-26 14:12 #39 av: skrollan

#37 tänk att ha så underbara grannar. Här hatar vi varandra i lägenheterna, eller jag i alla fall!

Anmäl
2009-02-27 15:57 #40 av: spiritedaway

Jag själv skulle nog ha svårt att plocka mat ur en container. Men efter att ha sett nån dokumentär så verkar det ju som att det slängs mycket i onödan. Men bara för att bäst före datum tar slut så kan det ju gå att äta några dagar efter.
Vet inte hur ofta det blir över mjölk, men det går ju frysa in och använda när man bakar. Är ju bara onödigt att slänga.

men jag har sett nån affär här som sänker till halva priset i alla fall.


Det enda jag har tagit från soprummet någon gång var när jag fann en smidesljusstake som egentligen var trasig och så målade jag den och fixade till den så den blev lite snyggare. Jag skulle ha tagit hyllan också, men den hann någon annan ta medans jag var på stan :P
Om folk slänger saker som är helt okej ser inte jag nåt problem med att nån annan får ta.

Anmäl
2009-03-08 10:58 #41 av: Jenynna

Just nu tycker jag att det borde vara så här:

Du äger dina sopor tills "sopgubben" hämtat dem. Därefter äger du dem inte. Då antingen äger sopföretaget dem och kan göra vad de vill med dem ex. återvinna och sälja eller skänka bort.

På återvinningscentralen borde soporna återvinnas genom att folk som vill hämta måste följa regler och det bör finnas någon slags bemanning som ser till att reglerna följs. Efter stängningtid ska folk hålla sig ute då det åter igen blir privat.

Om du absolut INTE vill att någon ska återvinna dina sopor får man betala för förstörelsen av dem (kan bli korrupt (det vill säga du får betala men de förstör ändå inte) men jag önsketänker).

Matsopor från företag... Det skulle vara om ett annat företag tog på sig att ta hand om dessa rester och antingen sålde dem billigt eller skänkte bort dem (men om de skulle göra det senare så måste de ju tjäna på det...för att betala sina räkningar och tom gå med vinst (för att vilja fortsätta)...Kanske kunde de ha containrar med annonsutrymmen på (känns inte som det skulle gå runt).

Spåna gärna vidare på mina idéer om ni vill. Glad

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2009-03-08 11:05 #42 av: Gasoline

#41 Tyckte dinna ideer va ganska bra, synd bara att det där med affären aldrig skulle gå runt, eller änns ihop, om man inte har frivilligarbetare på den affären. Tveksamt oxå ifall en annan affär vill skänka sinna "rester"...

Anmäl
2009-03-08 11:35 #43 av: elyse

Det stod om detta i UNT, Uppsalas lokaltidning, i fredags. Vinklingen blev dock att det är bara unga vänsteraktivister som utför detta. Jag skulle ha svårt att plocka saker ur containrar, förutom grönsaker som ligger längst upp. 

Anmäl
2009-03-08 12:42 #44 av: silvery

skrämmande att man slänger ätbar mat bara för att reglerna säger att man måste ha utgångsdatum... jag menar, jag åt två månader gamla ägg för en vecka sedan, de var hur bra som helst. ett oöppnat mjölkpaket håller ju minst tre dagar till när man väl öppnat dem, annars kan man frysa in mjölken, finns massor med sätt att spara maten på.

tips till affärerna: mer av 30-50% rabatt pga kortdatum (hehe älskar såna)

Anmäl
2009-03-08 20:08 #45 av: FrokenLindgren

Tycker den här artikeln passar bra i den här tråden. Det är värt en tankeställare. http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article3811873.ab

Själv har jag aldrig gått i nutikens sopor men köper lätt på mig mat med kort datum för en billig peng och fryser in. Smakar på saker som gått ut (ex creme fraiche som jag glömt i kylen) och smakar det bra använder jag det även om utgångsdatum är passerat. Näsa och mun är ens bästa vän. Smakar och luktar det ok så är det ok.

Anmäl
2009-03-08 22:51 #46 av: Friida

I vårat soprum så ställer många användbaar saker på golvet istället för i tunnorna, tillexempel porslin, pantflaskor datorer osv. Bra tycker jag, mindre bra tycker väl de som sköter om soprummet...

Anmäl
2009-03-08 23:15 #47 av: martdat

#46 så gjorde vi när jag bodde där vi hadde soprum, vaktmästarna tyckte det var helt ok så länge vi inte ställde dit möbler, jag rensade garderoben en dag och la fyra par jeans vis sidan av, de var borta dan efter, hoppas jag gladde någon.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-03-10 00:08 #48 av: Jenynna

Livsmedelsverket har bestämt dessa bäst-före-datum för att man inte ska bli sjuk. Egentligen skulle man ju kunna kolla in deras hemsida och kanske hitta hur de räknar ut tiden alternativ maila och fråga men det får bli en annan dag.

Sen vore det bra att köttbönderna inte subventioneras så att inte köttberget växer. Tänker på allt extra kött som produceras bara för att sedan dumpas i havet. Så onödigt! *Ryser*

Anmäl
2009-03-10 01:24 #49 av: Alexej

#40 Vilken fin ljusstake! Tänk om den hade blivit skrot.Obestämd

#45 Bra artikel. Det kastas verkligen alldeles för många saker och för mycket mat!!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-03-29 18:18 #50 av: Hawknestgrove

en gammal tråd, men kan nog  uppdateras lite..

Just det där med varor till halva prset. En butik här i stan har slutat med 50%. de anser, att folk hökar in sig på grejerna. i stället, så har de gula lappar med 25%... men det är samma korta dtum... Sånt är fult, tycker jag...

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-04 21:13 #51 av: Halvdansken

På vår miljöstation finns det en plats man kan sätta saker som man inte vill ha, men som man tycker är för fina för att slängas bort. Så kan andra ta av det.

Men man får inte ta från containrarna.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-04-05 19:07 #52 av: [ElisabethYL]

#51 Tycker det låter aldelles utmärkt Glad

Anmäl
2012-04-05 19:12 #53 av: Hawknestgrove

Så har vi hos oss med. Återbruket har en egen container

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-17 18:11 #54 av: Lumos1

bra artikel!Ägnar mycket tid åt detta,see you out there:)

Anmäl
2012-04-17 18:24 #55 av: Hawknestgrove

JA, att så mycket mat kastas vilket enomrt slöseri  och miljösnusk.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-17 19:07 #56 av: Lumos1

Verkligen!I början var  min sambo inte riktigt med på noterna när jag började göra små besök till vissa ställen men nu kan han knappt passera en "sop station utan att stanna till:P

Vi går på nätterna och vilka fynd! Ogillar starkt detta samhälle där så många faktiskt svälter (vanliga familjer) och det finns så mycket som bara skräpar!

Skriver upp några av många fynd:

Nya regnkläder (med prislappar på) passade mig jättebra!

Seglarjacka (hel och ren, märkesjacka)

Converse i min storlek nya!

Splitterny väska stor och fin med min favoritartist på!

Sjalar

Tv spel och cd skivor  + datorspel (kanonbra presenter)

Ljusstakar

fällstolar från ikea

Tavelram i guld!
(åkte till panbanken lämnade in den fick pengar som vi gav till välgörenhet)

Cd ställ

Tv bänk

Krukor från ikea

Tv apparater i plattformat som det inte var någon fel på,lämnades till folk som inte hade någon tv.

Badsalt i försluten påse

Kaninbur, transportbur nyskick

Marilyn monroo tavlor

Stekpannor i gjutjärn

vinterkängor som höll mig varm och håller nästa vinter med
(dr martens)

Sjalar från indiska i plastpåse och allt!

ringar (tro det eller ej i en fin liten ask från glitter)

Barnböcker som bara slängts (alla pettsonoch findus böckerna)

Det var det jag kom på nu!

Vad gäller mat har jag/vi letat nära mat affärer såsom typ saluhallar och andra matställen och hittat:

konserburkar med ärtor/morötter/majs

Kryddpåsar (oöppnade)

Paaket med pasta flera stycken och nudelpaket

Gevalias kaffe nästan full

Tepåsar

Frukt: hela rena äpple/päron ett knippe gröna banener

En hel vattenmelon

En ananas

En påse med ett halvt kilo ris!

Mjöl

Bröd som smakade nybakat

ögonKakao

havregryn

lite utav det vi hittat,så nog finns det därute massor som skulle kunne ge andra lite mer guldkant på vardagen.

jättesynd att man måste vara som en tjuv och får mörka blickar de gånger man blir "påkommen" även om det inte hänt ofta. Men i framtiden kanske det blir ändring och mer fritt, nått att kämpa för iaf:)

 

 

Anmäl
2012-04-17 19:26 #57 av: Hawknestgrove

Heja och grattis till dina fynd!! Orroligt.... Hm lite avis på dig Dr Martens.....grrrr.....Flört

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-17 19:28 #58 av: Lumos1

hehe vad har du för storlek?hittar jag några fler passar jag över dem till dig:P

Anmäl
2012-04-17 19:30 #59 av: Hawknestgrove

41....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-17 19:32 #60 av: Lumos1

you never know!;)

Anmäl
2012-04-17 19:34 #61 av: Hawknestgrove

Skrattande

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-24 20:45 #62 av: FunkyShrimp

Det låter som att du pratar om en grupp människor som är helt mycket mer "onormala" än alla andra. Även om du försöker få det att låta som att de är precis lika "normala".

"De ser ut som vilka andra som helst, deras bilar är varken bättre eller sämre och du skulle aldrig nånsin tro att just den människan är en containerrråtta."

Containerråtta, att du ens använder det ordet tycker jag är rätt förnedrande mot dem. Det är min åsikt.

Anmäl
2012-04-25 14:43 #63 av: Hawknestgrove

Ok, synd att du inte läser klart hela mitt grundinlägg. Jag är själv en sån, alltså anser jag inte ordet vara pejorativt.

Men det är klart, jag har svart humor, du kandke inte har humor alls. Verkar inte så.

Mitt bästa våffeljärn hittade jag just  i en container på ÅV stationen. Likaså en underbar Kockums järngryta. Plus en bra stekpanna. ÄVen mitt plättjärn.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-26 16:01 #64 av: FunkyShrimp

# jag läste ditt inlägg. bara för att du också "är en sån" så tycker jag ändå det är förnedrande skrivet.

om du anser att rolig humor som alla ska skratta åt är av förnedringssorten så tycker jag man ser rätt tydligt vem det är som har lite konstiga värderingar.

Men det är klart, jag är rätt vettig, du kanske inte är vettig alls. Verkar inte så.

Anmäl
2012-04-27 17:18 #65 av: Hawknestgrove

Vill bara tala om, att jag har anmält ditt inlägg, då du ifrågasatt min intelligens.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-28 09:17 #66 av: [ElisabethYL]

Låt inte tråden spåra ur och bli till bråk nu.

Anmäl
2012-04-28 18:22 #67 av: Hawknestgrove

nä, den här snälla sidan har varit fri från trams förr. Tråden är ju 3 år gammal och ingen har blivit störd av den på hela den tiden. "stolt containerråtta"Skrattande

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-04-29 17:00 #68 av: [ElisabethYL]

Ja, den här sajten är faktiskt ett nöje att vara värd för Guld i mun

Anmäl
2012-05-02 04:56 #69 av: pinku

Jag måste säga att jag blir sjukt inspirerad av den här tråden! Jag är helt klart en av de som "hökar" över nedsatta matvaror med kort datum, men att leta i containrar har aldrig ens fallit mig in. Frågan nu är bara om jag vågar sälla mig till gruppen containerråttor... Men det måste ju finnas både svårare och lättare ställen, helt klart dags att börja se sig om... :)

Anmäl
2012-05-02 10:34 #70 av: Hawknestgrove

JA i USa har det ju länge varit en folkrörelse. Det finns till och med eldsjälar, som sätter detta i system och hjälper hemlösa människor med mat med detta. Så visst är det helt försvarbart ur alla vinklar. det är egentligen inte konstigare än att en skrotad bil går till återvinning.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.