Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Ekonomi

Fabriksförsäjlning?

2009-02-15 02:31 #0 av: Alexej

Fabriksförsäjlningar har blivit alltmer populär. Nuförtiden finns allt att köpa från glas, kläder eller choklad till reducerade priser.

Fabriksförsäljning betyder att ett producerande företaget eller en grossist säljer direkt ifrån sitt lager. Fabriksförsäljning sker ofta i begränsad skala och ofta kan det också vara sekunda varor eller äldre kollektioner som säljs på detta sätt. Ofta kan man köpa mycket billigare än i den vanliga detailhandeln. Men det är lätt hänt att folk förköper sig när det är så billigt. De rycks med i köphysterin och impulsköper. Först i efterhand inser folk att de kommit hem med saker de inte alls behöver.

Och bara för att det står "Fabriksförsälning" på skyltet betyder det inte alltid  att det verkligen är fyndpriser.

Gabi Schoenemann
Foto: Gabi Schönemann

För klädförsäljning används ofta ordet "Outlet" som låter lite modernare än -fabriksförsäljning. En annan form av fabriksförsäljning är så kallade factory outlets, vilka kan beskrivas som externa köpcentrum med ett stort utbud av utgående varumodeller.

Några outletaffärer har blivit jättepopulära för sina billiga priser, bla Vingåkers Factory Outlet är är Sveriges största fabriksförsäljning av märkeskläder samt egen tillverkning! Här kan man fynda märkeskläder till 30-70% lägre pris än i andra affärer!

Och (nästan) alla känner väl till storvaruhuset Gekås i Ullared? Mellan Göteborg och Borås. Som fungerade också som en fabrikförsäljning. Eller ÖB som sålde ut militärens överskottlagret.Gerd Altmann

Själv har jag Dafårds fabriksförsäljning i närheten. Spännande och bra. Ibland finns det färdigrätter för 5-10 kronor. Lite blandat. Ibland fattas såsen eller etiketten Då får man chansar på innehållet. Ett tag fanns det flygplansmat att köpa. Små portioner men jättegott. Och min son blev glad över ett paket med 20 pannpizzor för 25 spänn:)

Ibland finns det mycket att köpa där ibland nästan ingenting.

Förr bodde jag i närheten av en större bageri. Där kunde man gå                                                                            Foto: Gerd Altman        in på bakvägen och fyller på en stor kasse med bråd och bakverk för 50 kronor.
Vad som är viktigt att man kollar öppningstider innan man åker. Ofta har just mindre fabriksförsälningar bara små affärer som framförallt är för deras anställde men också öppet för allmänheten.

Men de gör inte mycket reklam och finns inte alltid med i telefonkatalogen.

Det finns en sajt med många adresser där man kan hitta fabrikförsälningar.
Kolla under itek.se

Bilden på löpsedeln kommer från BirgitH och alla bilder kommer från pixelio.de

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-16 16:13 #1 av: Jenna-Gun

Här up+pe i Jämtland brukar det komma företag och ha försäljning på t ex bygdegårdar eller tomma affärslokaler.

Där säljs tyger och textiler av annat slag. Skor och kängor etc. Det är stor trängsel av kunder dessa försäljningsdagar.

Anmäl
2009-02-16 17:55 #2 av: Hawknestgrove

Tackar Dt ska vi koll a in!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-16 22:56 #3 av: martdat

här har vi kosta outlett, kläder, det skulle va jättebilligt , glada i hågen åkte jag och en kompis dit och skulle fynda till våra barn, visst,, jäääätebilligt, en jeansklol medsatt från 7000 till 3000,,, som ex,,, jag hadde en nässtan lika dan hemma från veromoda 99 kr,,, vi vände på klacken och åkte till ett lågprisvaruhus,, där fyndade vi,

i de större butikerna så kan man hitta helt ok kläder, minstone till barn för vetiga priser,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-16 23:10 #4 av: Jenna-Gun

Handlar ofta på Röda Korset kupan(sekundhand)

Där hittar gubben bra tröjor att ha på jobbet.

Jag gillar mysdressar och det hittar jag flera st.

 

Anmäl
2009-06-03 01:26 #5 av: Alexej

Puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.