Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Ekonomi

Kronofogdens åtgärder - Att leva med löneutmätning

2015-02-17 19:14 #0 av: ElisabethB

I den här artikeln ska jag berätta lite om hur det är att leva med löneutmätning hos Kronofogden och hur jag gör för att få ut så mycket glädje som möjligt av min vardag. Eftersom jag bor ensam med mina två katter är det utifrån det perspektivet jag kommer att skriva. Därför kommer jag inte belysa hur det är för sambo, gifta eller barnfamiljer.

Kort om olika anledningar till att folk hamnar hos Kronofogden
Den gemensamma nämnaren för alla som hamnar hos Kronofogden är att man av en eller annan anledning inte har betalat alla sina räkningar. En vanlig orsak till att man hamnar i en sådan situation är att man har blivit av med en fast anställning eller blivit långtidssjukskriven. Men det kan även bero på slarv.

Vad får man äga när man har löneutmätning?
Man får äga det som anses nödvändigt för att kunna leva ett drägligt liv, vilket bedöms från fall till fall. Om man äger en bil får den i dagsläget inte vara värd mer än ca 26.000 kr och då ska den vara nödvändig för att man ska kunna försörja sig.
Därutöver anses allt som finns i bostaden som den skuldsattes egendom och är därmed utmätbar om Kronofogden anser att det finns tillräckligt stort pengavärde i egendomen.
Pensionssparande och aktiesparande är bland det första som Kronofogden utmäter.
Bostadsrätt och villa är ingenting Kronofogden gärna säljer, men ibland så gör de det. Utgångspunkten för en sådan försäljning är att det inte finns någon annan lösning för en person att bli av med sina skulder.

Hur mycket har man att leva på?
Man är alltid garanterad ett minimumbelopp att leva på för att klara sina löpande kostnader och för att inte nya skulder ska komma in till Kronofogden. Detta belopp är att likställa med ett existensminimum, men är inte nödvändigtvis samma som riksnormen för försörjningsstöd (socialbidrag).
När man är ensamstående får man behålla 4.679 kr samt rimliga kostnader för t.ex. hyra, nödvändig sjukvård, akut tandvård o.s.v. däremot ingår el, tv, telefon mm. i de 4.679 kr som man får behålla.

foto Djurskötaren84

Att minimera kostnaderna är viktigt
För att gå runt på den levnadsstandarden är det viktigt att bestämma sig för vad som är viktigast. Själv har jag valt att prioritera att kunna behålla mina två huskatter samt att inte några andra räkningar ska gå vidare till Kronofogden.
Därför måste jag prioritera bort att ha många tv-kanaler, ett snabbt internet, en häftig mobiltelefon, nya kläder titt som tätt, gå på restaurang eller pizzeria och övrig lyxkonsumtion.

När man ska handla saker som behövs..
..kan man i princip glömma att man får köpa med faktura. Därför är det förskottsbetalning, direktbetalning via bank/kontokort eller postförskott som gäller. Lyckligtvis finns något av dessa betalalternativ på de flesta internet-handlare, men man måste vara vaksam eftersom inte alla är seriösa (även om de flesta är det).

foto Djurskötaren84

Min stora hobby i livet
Är att vara med mina katter, gärna på en skogspromenad där vi kan vara ute och gå alla tre. Eller att busa med de och allt som hör till. Att umgås med dem kostar ingenting, eftersom att äga ett djur kostar lika oavsett hur mycket tid man ägnar åt dem.
Jag tycker även om att gå en promenad längs Vänerns strand och njuta av den vackra naturen där.
Att fönstershoppa är också roligt, men då brukar jag lämna plånboken hemma i ett gömsle som jag har eller bara ta med pengar till mat och ev. busskortet för att ta bussen hem om jag ska storhandla.
När vädret är dåligt brukar jag roa mig med att kolla på internet, lyssna på några av mina gamla cd-skivor eller titta på film.

Vad är skillnaden mellan löneutmätning och skuldsanering?
Om man har en skuld hos Kronofogden som man betalar via löneutmätning finns det ingen bortre tidsgräns för hur länge skulden finns kvar, utan löneutmätningen finns kvar så länge som skulden inte är till fullo betald.
Kronofogden gör regelbundna kontroller om det finns några tillgångar att utmäta utöver inkomsten.

Viktigt att veta!
Att ha en skuld hos Kronofogden medför i princip alltid en betalningsanmärkning.
En betalningsanmärkning gör det svårare att få ett hyreskontrakt på en bostad, vissa hyresvärdar godkänner en sådan hyresgäst men då är det som regel via kontakter man får tag i bostaden. De flesta hyresvärdarna säger nej efter en kreditupplysning.
Man får inga banklån på en vanlig bank.
Ändras inkomsten eller någon av utgifterna man har fått godkänt i sitt beslut är det viktigt att meddela det till Kronofogden.
Ett löneutmätningsbeslut redovisas i hur mycket man får behålla och hur mycket avbetalaren ska dra av per dag (Kronofogden räknar 7 dagar per vecka).
Utbetalaren måste till punkt och pricka följa Kronofogdens beslut.

Senast uppdaterad: 2016-01-17 av Djurskötaren84

Anmäl
2015-02-17 19:28 #1 av: Aleya

Bra skrivet! Och eloge till dig som ville dela detta. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-02-17 19:31 #2 av: ElisabethB

Tackar!

Det här är en artikel som inte hade blivit skriven på t.ex. Facebook, där man måste använda sitt riktiga namn. Men här på ifokus, där man har användarnamn så är det lättare att dela med sig av den här sortens information/artiklar.

Hoppas mina erfarenheter kommer till nytta för någon annan..

Anmäl
2015-02-18 15:40 #3 av: [JeanetteK]

Superbra artikel! HjärtaSå värdefullt för den som är i samma situation att få veta att det går att leva ett lyckligt och fungerande liv ändå. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-02-18 15:53 #4 av: Ria74

Mycket välskriven och intressant artikel! Tack för att du vill dela med dig Blomma

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-02-18 18:04 #5 av: Jassan

Bra skrivet och fina bilder! Tackar oxå för att du delar med dig av detta! Älskar din prioritering!Hjärta

Anmäl
2015-02-18 19:09 #6 av: ElisabethB

#3, 4 & 5 Tackar så mycket!

#5 Klart att djur jag har skaffat innan jag hamnade hos Kronofogden är prioriterade.

Anmäl
2015-03-22 15:09 #7 av: ElisabethB

En liten uppdatering om läget:
För min del så går skulden sakta men säkert ner, trotts att jag just nu har inkomstrelaterad arbetslöshetsersättning.
På dagarna studerar jag och hoppas på att få ett arbete som CNC-operatör efter avslutad utbildning.

Anmäl
2015-03-22 15:10 #8 av: Jassan

#7  Önskar dig lycka till!! Bra kämpat. Tummen upp

Anmäl
2015-03-22 15:12 #9 av: ElisabethB

Tackar så mycket! Glad

Anmäl
2015-03-26 20:01 #10 av: [JeanetteK]

Riktigt bra gjort! Du är verkligen inspirerande. Har tänkt mycket på det du skrivit om vad man kan göra som inte kostar pengar. Jag inser att jag läcker småpengar allt som oftast. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-03-28 13:17 #11 av: ElisabethB

Kan nämna att nu när jag ändå har periodkort på bussen, så tar jag mig ibland någon extra-tur med stadsbussen.., bara för att det är ett bekvämare sätt att ta sig till och från olika ställen i stan.

Igår handlade jag två fulla tygkassar med mat för 150 kr, så det går att leva billigt om man bara håller ögonen öppna och har tillgång till en mataffär som sänker priset på kort-datum-mat.. Glad

#10 Tackar för komplimangen!

Anmäl
2015-04-04 21:31 #12 av: ElisabethB

Den här helgen har det gått bra med att sälja av gamla tv-spel som jag inte använder längre, så i slutet på den här månaden kommer det bli en extra avbetalning på skulden hos Kronofogden.. I helgen ska jag annonsera ut flera gamla DVD-filmer på Tradera och se om någon vill köpa de..
Så jag har inte gett upp, utan jobbar på med att lösa situationen så gott det går! Glad

Anmäl
2015-04-05 08:03 #13 av: Jassan

#12  Jag är grymt imponerad på dig. Jag håller med  #10 Du inspirerar o får en annan att tänka efter vad man gör med sina pengar.

Anmäl
2015-04-05 15:54 #14 av: ElisabethB

Köpte ett annat torrfoder till katterna som de fick smaka på idag (samma kvalité som det jag har sen tidigare, men billigare) och de tyckte om det.. Så nu ska jag vänja över de på den nya maten.. Glad

Många bäckar små...

Anmäl
2015-04-05 16:21 #15 av: [JeanetteK]

#14 Ja så är det verkligen. Även små insatser leder ju till att mer blir kvar. Perfekt att katterna gillar nya maten. Glad

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-05-14 20:20 #16 av: ElisabethB

"Trägen vinner"

Jag ska på anställningsintervju om ett jobb jag har sökt och jag är en av toppkandidaterna till tjänsten! Hoppas att det kommer gå bra och att jag kan börja snart samt att vi kommer överens om lönen och startdatum!!

Anmäl
2015-05-15 09:09 #17 av: [JeanetteK]

Stort grattis! Så roligt. Jag håller tummarna.

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-05-15 18:37 #18 av: Jassan

Jag håller oxå tummarna! Lycka till! Tummen upp

Anmäl
2015-05-15 18:49 #19 av: Ria74

Håller också både tummar och tår för att du ska få jobbet Tummen upp

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-05-15 20:47 #20 av: ElisabethB

#17 #18 & #19 Tackar och bockar! De kommer ringa mig under nästa vecka och boka tid för anställningsintervju, eftersom de hade några andra kunder (sökt hos ett bemanningsföretag) som hade mer bråttom än kunden som jag isf kommer vara uthyrd till. Vet en del om både bemanningsföretaget och företaget som jag kommer vara uthyrd till, samt att jag haft det aktuella yrket förut och arbetat med en hel del av artiklarna som jag då kommer att jobba med...

Anmäl
2015-05-27 03:05 #21 av: Humbugg

Hur gick det? fick du till en intervju? du kanske redan fått jobbet nu?

Anmäl
2015-05-27 18:36 #22 av: ElisabethB

Jag pratade med en av rekryterarna på bemanningsföretaget i torsdags och då sa han att jag är i deras ögon förstahandsalternativet, han fick referenser som jag vet har varit nöjda med mig.

Innan intervju skulle de sammanställa alla ansökningarna och prata med företaget som man kommer vara uthyrd till.

Har jag inte hört någonting under morgondagen ifrån de så ringer jag upp de på onsdag förmiddag och frågar om de hunnit sammanställa ansökningarna och isf om de hunnit prata med sin kund..

Det är vad jag vet såhär långt..

Anmäl
2015-07-09 23:33 #23 av: ElisabethB

Jobbet fick jag dessvärre inte, men jag pluggar vidare i stället mot att bli CNC-operatör.

Vad jag däremot har lyckats med är att få ett hyreskontrakt på en lägenhet där jag både får bättre boende och sänker min hyra från 4100 kr till 2337 kr i månaden. Jag blev så glad när jag fick mailet att jag nästan började gråta..

Jag tänkte att nu ger jag det en "sista chans" och anmälde intresse på en etta med kokskåp i andra änden av stan hos allmännyttan (hyr av en privatvärd för tillfället).

Idag kom följande e-postmeddelande till min inbox på gmailen:
Kontraktsskrivning
Grattis! Du erbjuds nu teckna kontrakt på den lägenhet du nyligen tackat ja till.
Objektnummer: ******
Adress:       *********
Ring *****-******* och boka en tid för att skriva kontrakt senast 2015-07-16

Med vänlig hälsning
 ***** (namnet på bostadsföretaget)

Anmäl
2015-07-10 09:57 #24 av: [JeanetteK]

Stort grattis! Helt underbart!

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-07-10 18:24 #25 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Grattis, du verkar ta det rätt allt du gått igenom och nu blir det bara bättre....ny lägenhet, studier på gang och säkert massa massa mer Glad

Anmäl
2015-07-12 22:28 #26 av: Jassan

Grattis!! Så roligt för dig, jag håller tummarna för att det ska gå bra även i fortsättningen!!Tummen upp

Anmäl
2015-07-15 02:45 #27 av: ElisabethB

Nu tycker lilla jag att jag varit iaf lite duktig.. Får se vad de kommer säga på Kronofogden när de får reda på den nya hyran.. Förlägen

Anmäl
2015-07-15 15:59 #28 av: ElisabethB

Har ringt till Kronofogdens kundtjänst nu. Talade med en (som vanligt när man kontaktar de) väldigt trevlig person.

Hon sa att jag ska skriva ett brev till teamet som handlägger ärendet och söka dispens för dubbla boendekostnader under en månad. Då vill de ha kopia på uppsägningen av den gamla lägenheten och även kopia på det nya hyreskontraktet. Hon passade även på att gratta till nya lägenheten och sa att hon tyckte det var väldigt roligt att höra att jag fått tag på ett både billigare och bättre boende. Glad

Anmäl
2015-07-15 16:40 #29 av: Aleya

Du ska ha eloge. Mycket bra jobbat och kul att läsa att det går framåt. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-15 16:44 #30 av: ElisabethB

#29 Tusen tack!

Anmäl
2015-07-19 07:45 #31 av: ElisabethB

Jag vet att detta inte är en katt-sajt, men måste ändå lägga in lite bilder på mina små hjärtegryn!

Ni förstår säkert att vi betyder en hel del för varandra alla tre - jag, Joanna (svart/vit med "bläs") och Artur (grå/vit med vitt ansikte)

Anmäl
2015-07-19 08:07 #32 av: Aleya

#31 åh så söta. Har en som liknar dina. Kallar detta för kokisser. 😊

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-19 08:36 #33 av: ElisabethB

#32 Tackar! De är verkligen mina "små" ögonstenar.. Kokisser - gullig benämning.

Kommer spara ihop till ett eller två klösträd åt de efter flytten, för då kommer pengarna Kronofogden drar att räcka till räntan och avgifterna. Självklart har jag sett till att de fått allt de behöver men då kommer jag kunna ge de mer än så! Vilket jag ser fram emot!

Tänkte mig det här klösträdet som heter A-Cu med 12 cm pelare.. http://www.kattlycka.se/katt-over160.html Tror de kommer att gilla det! Katt

Anmäl
2015-07-19 08:48 #34 av: Aleya

#33 gå in på min sida så ser du min kokisse. 😊

Det är alltid kul att kunna lägga till nå extra åt sina djur. När är det flytten sker?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-19 08:58 #35 av: ElisabethB

I oktober blir det flytt, har skrivit ihop en ansökan till Kronofogden om anstånd med löneutmätningen i september. Men jag har en plan B om jag skulle få avslag.. Glad

Anmäl
2015-07-19 09:07 #36 av: Aleya

#35 kan du förklara för en noob vad du ansöker om i september gällande löneutmätning?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-19 09:17 #37 av: ElisabethB

Hej!
Jag skriver till Er med anledning av att jag har en skuld registrerad hos Er som jag idag betalar genom löneutmätning.
Då jag själv anser att boendekostnaden på min nuvarande adress är för hög har jag letat efter någon annan lägenhet med en billigare hyra. Nu har jag glädjande nog fått ett hyreskontrakt på en lägenhet i en annan del av *****, men till en betydligt lägre kostnad.
Till följd av flytten kommer min boendekostnad att minska från idag 4100 kr i månaden ner till 2337 kr i månaden.
Detta är som Ni förstår en väldigt positiv nyhet, men jag önskar även att Ni hjälper till genom att ta hänsyn till detta vid beräkningen av mitt förbehållsbelopp i september för att jag ska ha större möjligheter att genomföra flytten.

Önskemål om beslut:
Det jag önskar är att Ni i första hand beviljar anstånd på låneutmätningen i september 2015.
I andra hand tar hänsyn till den dubbla boendekostnaden vid beräkning av förbehållsbeloppet för utbetalningen i september månad. (4100 kr + 2337 kr = 6437 kr)
I tredje hand att Ni räknar på min nuvarande (högre) hyra på 4100 kr då det skulle underlätta iaf något för min del.

Motivering till flytten:
Jag har gjort bedömningen att min nuvarande lägenhet är onödigt stor och dyr. Då jag nu fått möjlighet att flytta till ett billigare boende har jag valt att göra det. Genom en flytt kommer boendekostnaden att minska med 1763 kr varje månad.

Till min ansökan bifogar jag kopia på det nya hyreskontraktet, kopia på senaste hyresavin samt kopia på uppsägningen av min nuvarande lägenhet.

Med Vänliga Hälsningar

**** (mitt namn)

Jag är inte så jättebra på att förklara sånt, men man kan enkelt säga att jag ansöker om att de i första hand inte ska dra några pengar alls ifrån min ersättning, i andra hand att de ska räkna på kostnaden för bägge lägenheterna och i tredje hand att de ska räkna på kostnaden för den högre hyran.
Det är ganska ovanligt att den här typen av ansökningar blir beviljade eftersom Kronofogden kontaktar fordringsägaren/fordringsägarna och frågar de om de kan tänka sig att avstå från sina pengar under en månad. Men om man inte söker har man ingen chans alls att det blir beviljat.

Anmäl
2015-07-19 09:32 #38 av: Aleya

#37 jag förstår. Mycket bra skrivet vill jag säga.
Och du gör detta fortsatt mycket bra.

Nu ska inte jag ropa hej i förväg. Men jag tror att du kommer få godkänt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-28 20:48 #39 av: ElisabethB

Nu har jag gått igenom resultatet för den här månaden och jag har uppnått två delmål.

  1. Ny lägenhet hos allmännyttan. (Nästa delmål inom det här området är att inreda lägenheten så att det blir en mysig liten bostad.)
  2. För varje gång min totala skuld (där skulden hos Kronofogden är en del) passerar 10.000 kr neråt så har jag uppnått ett delmål.

Det är långt kvar till mitt stora mål i livet, men för varje delmål kommer jag ett steg närmare.

Länkar till ett klipp med Charlie Söderberg, där han beskriver mål och delmål på ett utmärkt sätt! https://www.youtube.com/watch?v=-VVUcB9HKKk

Så jag kommer att bjuda mig själv på något extra gott i helgen! Vid varje delmål unnar jag mig något och tänker på hur härligt det kommer bli när jag kommit fram till min vision/mitt mål i livet..

Anmäl
2015-10-13 18:12 #40 av: ElisabethB

Både jag och katterna stortrivs i nya lägenheten. Vi har funnit oss väl tillrätta och snart kommer jag köpa nya gardinstänger (har redan gardiner som passar utmärkt från en tidigare lägenhet) och så ska jag köpa nya tavlor vart eftersom. I övrigt är jag redan supernöjd med min bostad! GladEventuellt blir det en platt-TV på sikt.

Anmäl
2015-10-13 18:24 #41 av: Aleya

#40 vad glad jag blir att höra detta. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-14 06:44 #42 av: [JeanetteK]

Härligt att höra! :)

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-10-14 17:48 #43 av: Ria74

Underbart att höra :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-10-15 18:40 #44 av: LCHFtravaren

Kul att det går framåt. Hur gick det med ditt anstånd?  Beviljade dem det?

Vill också tala om att jag tycker din artikel är välskriven  och ger en inblick i hur KFM delvis fungerar. Det är naturligtvis oerhört tråkigt att hamna i en sådan situation men som du beskriver så går det faktiskt att överleva även om man inte kan unna sig allt.

Lycka till och ge inte upp hoppet om dina delmål och din vision.

Anmäl
2015-10-15 18:55 #45 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Härligt att höra att det går bra, att du har framtidsdrömmar och framtidsplaner med Skrattar

Anmäl
2015-10-16 03:20 #46 av: ElisabethB

#44 Tack så mycket!
Jodå, jag fick behålla hela ersättningen förra månaden. Nu efter flytten har jag ett mycket bättre boende och har som grädde på moset fått en betydligt längre hyra.
Jag har en liten nöjespeng varje månad, så lite kan jag ändå unna mig.

Anmäl
2015-10-29 12:06 #47 av: Vixxen

Tack för att du delar med dig av hur det går! Hjärta 

                                                                                               

Anmäl
2015-11-20 13:17 #48 av: ElisabethB

Har inte skrivit på en månad nu... Har som säkert de flesta här vet haft fullt upp med flytt mm. Andra helgen i december ska jag ta och gå till en second hand och köpa lite tavlor... Ser fram emot det. Glad

Anmäl
2016-01-17 19:39 #49 av: ElisabethB

Nu har jag inte skrivit på ungefär en och en halv månad. Det går framåt sakta men säkert. Skulden till Kronofogden minskar sakta men säkert.

Det går även bra för mig på kursen. Jag är i princip helt klar med utbildningen för manuella maskiner som vi kallar supportsvarvar och supportfräsar, därefter är det bara CNC-maskinerna jag ska ägna min utbildningstid åt (automatstyrda svarvar och fräsar).

Anmäl
2016-02-22 19:25 #50 av: ElisabethB

Vill bara berätta att det går bra på kursen. Nu håller jag på att skriva program till automatstyrda maskiner, däremot har jag inte fått svarva riktigt än på CNC-maskinerna.

Anmäl
2016-02-22 21:17 #51 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 50 det låter som om det äntligen "går på räls" för dig, härligt Glad

Anmäl
2016-03-28 19:16 #52 av: ElisabethB

Nu har jag fått börja hålla på med en av våra CNC-maskiner på kursen, så nu har jag nog inte så lång tid kvar innan jag får komma ut på praktik och hoppas naturligtvis på att komma till ett ställe där jag får anställning sen.

Skulderna går sakta men säkert ner, men får jag jobb som CNC-operatör kommer jag vara helt skuldfri efter 2-3 år... Det skulle sitta fint! Partajar

Anmäl
2016-03-28 19:21 #53 av: Aleya

#52 så kul att höra. Glad

Trivs du och djuren i nya bostaden?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-03-28 20:21 #54 av: ElisabethB

#53 Vi trivs väldigt bra!
Tyvärr har Artur (grå/vita katten med vitt ansikte) gått bort, bara 2 år och 6 mån gammal. Joanna blev deppig när hon blev ensam, så nu har en liten ljusröd kattflicka flyttat in då hon inte hade något hem. Hon har fått namnet Kiara eftersom hon påminner lite om ett lejon i färgen och Lejonkungen-Simbas dotter heter Kiara...

Anmäl
2016-03-28 20:24 #55 av: Aleya

#54 beklagar bortgången. Men kul att det kommit en ny liten dam till hushållet. ☺

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-24 15:57 #56 av: Anonym783

Vad stark du är som orkat gå igen allt detta. 😊👍

Anmäl
2016-06-12 13:07 #57 av: Äpplet74

Bra skrivit. Hoppas att det gå bra för dig. själv har jag kommit ifrån fogden för några år sen .så jag vet hur det är att leva i de skiten. lycka till med utbildningen och att du hittar nåt jobb 

Anmäl
2016-06-12 16:08 #58 av: ElisabethB

Tackar!
Jag är nästan färdig med utbildningen nu, har lite maskinkörning på CNC-svarvarna samt min praktik kvar. Sen är jag färdig CNC-operatör. :)

Anmäl
2017-01-18 10:39 #59 av: ElisabethB

Hej allihopa!

Jag har inte skrivit på ett tag nu, men jag kan nämna att jag inom kort kommer att påbörja en anställning på ett mindre företag där jag tror att jag kommer att trivas.

Ha det gott allesammans!

Anmäl
2017-01-19 00:54 #60 av: Tant Grön

Grattis, vad roligt att det gått bra för dig. Glad

Anmäl
2017-03-24 08:33 #61 av: ElisabethB

Hej igen allesammans!
Nu har jag jobbat på företaget jag nämnde i #59 i två månader som arbetsledare och trivs nu när jag börjat bli varm i kläderna här så att säga.
Det var en hel del att lära sig i början eftersom jag aldrig jobbat administrativt förut, men nu går det bra..
Ha det gott nu, mina vänner!

Anmäl
2017-06-14 14:45 #62 av: ElisabethB

Hej igen allihop!

Det var ett tag sen sist nu, men jag tänkte bara berätta att skulden går ner i en rask takt och de senaste 5 månaderna har rätekostnaden minskat med ca 120 kr i månaden. Hoppas det håller i sig nu bara!

Ha det gott, mina vänner!

Anmäl
2017-08-11 22:01 #64 av: ElisabethB

Hej igen mina vänner!
Nu har jag slutat på jobbet som jag fick i vintras och ska börja på ett nytt och roligare jobb på måndag, vilket jag ser fram emot. Som grädde på moset är lönen bättre och jag får mera fritid.
Ha det gott, mina vänner!

Anmäl
2017-08-12 08:51 #65 av: Aleya

Kul att höra att du ska byta jobb och att det går framåt. ☺

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-02-21 20:52 #66 av: ElisabethB

Jag vill bara säga att det går framåt för mig.
Skulden minskar i en bra fart.
Återkommer om hur det går för mig lite länge fram.

Anmäl
2018-02-27 06:58 #67 av: Niklas

Väldigt intressant tråd. Det tycker uppenbarligen många eftersom den har lästs nästan 20.000 gånger. Du hjälper nog många genom din frikostiga berättelse.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-03-02 17:13 #68 av: Anonym783

hej, hur går det nu? något ändrats? :)

Anmäl
2018-03-12 22:45 #69 av: ElisabethB

#67 Tackar för komplimangen!
Det var just det som var syftet med den här artikeln, själv hade jag hört många som aldrig haft med Kronofogden att göra tala om hur hemska de är och när man själv hamnade där så tänkte jag "var det inte värre än såhär?".
Så då tänkte jag att det är säkert många som riskerar att hamna i samma sits som jag och som finner tips och tröst i att läsa om hur jag har det.

#68 Det går framåt, just nu amorterar jag i en bra fart och trivs bra på jobbet och med mitt boende som jag flyttat till.

Ha det riktigt gott allesammans! :)

Anmäl
2018-03-20 10:55 #70 av: MonicaLagerquist

#69 Skönt att det ser ut att reda sig för dig.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-19 00:18 #71 av: ElisabethB

Hej igen allesammans!
Nu kommer jag med en liten uppdatering.

Jag betalar av på skulderna och kämpar på.
Tur att mina fritidssysselsättningar inte kostar mig några pengar att tala om.

När det gäller jobbet, så har projektanställningarna övergått till en tillsvidareanställning vilket innebär att jag inte kommer ha skulderna kvar hos Kronofogden så länge till.

Fortsätt ni att ta hand om er!

Anmäl
2018-05-19 07:35 #72 av: MonicaLagerquist

Härlig uppdatering. Skrattar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-19 09:44 #73 av: Aleya

Vad skönt att höra detta

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-05-19 21:17 #74 av: Humbugg

Härligt att höra ElisabethB!

Anmäl
2018-07-01 23:20 #75 av: ElisabethB

Hej mina vänner!
Nu kommer ytterligare en uppdatering om min ekonomi.
Jag gick på semester i torsdags och passade på att gå in till Kronofogden och slutbetala mina skulder. Det som återstår nu är att ringa de på torsdag och kolla att inbetalningen blivit registrerad som den ska.
Ha det riktigt gott mina vänner och ta hand om er!

Anmäl
2018-07-02 07:05 #76 av: Aleya

#75 bra jobbat. Du har gjort detta så bra

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-07-02 07:45 #77 av: MonicaLagerquist

GRATTIS

Vilken härlig start på semestern.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-02 12:15 #78 av: ElisabethB

#77 Ja, inte sant? Har knappt hunnit ta in det än... :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.