Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

01. Vardagstips/informationer 02. Hem och hushåll 03. Onödiga utgifter 04. Handla rätt 05. Prisvärda butiker 06. Budget och kassabok 07. Internet 08. Gratissajter 09. Blocket, Tradera och Ebay 10. El, bensin osv. 11. Telefoni och bredband 12. Inredning och trädgård 13. Semestertips 14. Allt som är gratis! 15. Studier 16. Arbete och/eller sjukdom 17. Är du arbetssökande? 18. Dåliga erfarenheter arbetsförmedling/socialen 19. Goda erfarenheter arbetsförmedlingen/socialen 20. Låna pengar? 21. Banker, kreditinstitioner och försäkringar 21. Myndigheter 22. Fonder och stipendier 23. Räkningar, inkasso och kronofogen 24. Avbetalningar 25. Skuldsanering 26. Information om sajten och ifokus 27. Laga billig mat 28. Varning för....! 29. Tävlingar! 30. OT-trådar
Övrigt/OT

Tävlingsdax!

2016-04-04 17:11 #0 av: Ria74

Nu drar vi igång en liten tävling härinne på miljonär.ifokus. Visst vill väl du också vara med?

Själva tävlingen består av att du ska berätta vad ditt bästa spartips är. Det kan vara inom vad som helst.

Skriv det som en kommentar i tråden här under.

Första pris kommer att vara en återanvändbar hemvirkad disktrasa i 100% bomull.

Andra och tredje pris består av en gåva i myntshopen.

Du har till och med den 30 april på dig att tävla.

Den 1 maj kommer vi att utse vinnaren.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-04-04 21:27 #1 av: Aleya

Något jag tycker är spara är att antingen be jobbet dra mer i skatt. eller att själv föra över sina "sparpengar" som skatt. Då får man ju dom utbetalda sen vid midsommear.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-04-04 21:37 #2 av: VildaVittra

Jag har många bra spartips, men jag väljer ut ett av dom och det är att föra samtal med sig själv när man ska/vill handla. Jag brukar räkna på hur många arbetstimmar/dagar jag skulle kunna vara ledig istället för att köpa prylen Ex:

Ny mobil 2990

Om jag då har en timlön på 140 som efter skatt blir ungefär 100 kr, så skulle jag kunna vara ledig i 30 timmar, dvs 3,75 arbetsdagar om jag hoppar över att köpa prylen. Om jag ändå vill ha den så säger jag mantrat "Använd det du har först" till mig själv, för oftast har man ju faktiskt något som skulle fungera lika bra när man tänker efter, för affärernas strategi är ju oftast att lura på oss saker vi inte vill ha egentligen. Så tänker man igenom köpen som jag gör, så får prylarna oftast stå kvar på hyllan och man går hem med en full plånbok istället för en tom.  

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-04-05 22:04 #3 av: kallepudas

#2 Det var klokt skrivet & något en hel del människor borde leva efter. 

Anmäl
2016-04-14 09:51 #4 av: JazzBass

Mitt främsta tips är att göra upp en genomtänkt, noggrann och realistisk hushållsbudget, och samtidigt skapa ett par tre extra konton som man överför pengar till varje månad vartefter de kommer in. Bara att aktivera automatiska betalningar i internetbanken, enligt vad budgetberäkningen säger. Det här upplägget funkar bra speciellt om inkomsten är regelbunden och någorlunda jämn. 

Viktigast att ha är ett hushållskonto som alla löpande utgifter dras ifrån, som lån/hyror, försäkringar, el och vatten, men även bilreparationer och liknande. Ett skilt matkonto är också mycket bra att ha, speciellt om man är två. Aldrig mer bråk om vem som betalar vad och när, då båda har ett betalkort som är kopplat till kontot ifråga. (* Bra att ha är också ett skilt "mellankonto", mitt emellan brukskonto och sparkonto, för lite större inköp av personliga bruksvaror som kanske inte sker varje månad, t.ex. kläder och skor. (Det här är personligt till skillnad från hushållskontot). Med ett sånt är det lätt att se till att man har pengar då man behöver dem och att de inte spenderas på oväsentligheter. Med en bankapp i telefonen gör man sen ganska enkelt överföringar från mellankontot till brukskontot när det behövs för ett större uppköp. På brukskontot har man normalt bara lite pengar för små vardagliga utgifter utöver de ovannämnda, t.ex. luncher eller fika på stan. Man håller mycket hårdare i sina slantar då de inte är lika lätt tillgängliga. 

Utöver nämnda konton har vi med sambon även varsitt personligt sparkonto, ett konto för sonen, ett för barn nr.2 som är på väg, och ett för utgifter som hör till stugan. Det sistnämnda skapade jag då jag byggde stugan, men har hållit det kvar bl.a. för elräkningarnas skull. Jag lägger lite slantar på det kontot varje månad, liksom till de andra kontona.

En av de bästa sakerna med det här systemet är att man har mycket mindre behov av att ty sig till kreditkortet, eftersom det inte krisar ihop sig lika lätt med pengarna de månader utgifterna hopar sig, och man lever inte alls lika lätt över sina tillgångar. (Jag vet hur lätt det är att göra det med ett kreditkort men ingen genomtänkt budget, och vet således även hur svårt det är att komma ur en sån skuldspiral även med hyfsade inkomster). Det kan vara lite knepigt i början, men sakta men säkert bygger man upp en ekonomisk buffert med det här systemet. Mycket tack vare det här upplägget har vi klarat vår ekonomi väl trots en nästan 40 procents minskning av familjens totala inkomster på grund av sambons vårdledighet som började för ett drygt år sedan när föräldraledigheten tog slut. Det var inför denna utmaning som vi började med det här systemet, och det har visat sig fungera väl. Inte en enda gång har det krisat sig med pengarna sen dess.

(* Då jag bor i Finland vet jag inte vad butikerna har att erbjuda för system i Sverige, men själva har vi ett konto i en bank som ägs av Finlands största butikskedja, och som vi lägger in pengar på varje månad för mat och bensin. Och varsitt bankkort kopplat till det alltså.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-05-02 15:52 #5 av: Ria74

Tävlingen är avslutad och nu kommer röstningstråden så in och rösta på ert favorit tips.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.